U 67. godini rodila carskim rezom i postala najstarija majka u državi

KINESKINJA je u 67. godini na istoku Kine rodila zdravu devojčicu, postavši tako najstarija državljanka te zemlje koja je rodila dete začevši ga prirodnim putem.

Žena koja se preziva Tian ​​rodila je u petak carskim rezom zdravu devojčicu u provinciji Shandong, izvestili su lokalni mediji.

Lekari porodilišta u gradu Zaozhuangu potvrdili su da je 67-godišnjakinja rodila u njihovoj zdravstvenoj ustanovi, ali nisu komentarisali način na koji je gospođa Tian začela s obzirom na to da se bolničkom ginekologu javila kad je već bila trudna.

„Dete je dar s neba za oboje“, rekao je 68-godišnji suprug gđe. Tian na stranicama portala guancha.cn.

Engleski dnevni list Global Times piše da je bračni par devojčici dao ime „Tianci“, što znači „Dar s neba“.

Ako se potvrdi da je gospođa Tian začela prirodnim putem, njena će se trudnoća evidentirati kao svetski rekord.

Po Ginisovoj knjigi rekorda, najstarija žena koja je 1997. rodila prirodno začeto dete Britanka je, a dete je na svet donela u 59. godini.

Svetski rekord još uvek drži Španjolka Maria del Carmen Bousada Lara koja je uz pomoću vantelesne oplodnje 2006. godine rodila blizance u 67. godini. Dve godine nakon toga umrla je od karcinoma.

Lokalni dnevni list Jinan Times piše da je gospođa Tian već majka jednog deteta. Jedno od njih je sin rođen 1977., neposredno pre stupanja na snagu politike jednog deteta čiji je cilj bio suzbiti prevelik prirodni priraštaj stanovnika Kine.

Nedavno je ta politika ublažena te je svim parovima omogućeno da imaju dvoje dece.

Izvor: index.hr

Ostavite komentar