U 31. sam nedelji trudnoće i nijedan ginekolog NEĆE DA ME PRIMI: Razlog je UŽASAN

Svaka trudnica pretpostavlja ne da će dobiti lekarsku negu, jer to se podrazumeva, već da će dobiti sjajnu lekarsku negu. Međutim, ova žena je ostala bez ijednog lekara voljnog da je pregleda, i to iz sasvim bizarnog razloga.

Savremene mame je sve više koriste
Na forumu Reddit se pojavila žena koja je otkrila da je trudna tek u 29. nedelji trudnoće. To je za nju bila totalno neočekivana vest koja ju je šokirala. Brže bolje je krenula da traži ginekologa, ali ispostavilo se da nijedan u radijusu od 100km od njene kuće nije voljan da je primi.

– Većina njih mi je rekla da ne mogu da me prime jer sam prošla 24. nedelju trudnoće i da je sada rizično za lekara da me primi bez ikakvih prethodnih pregleda i rezultata. Čak su me i babice ignorisale – kaže ova žena.

Lekari je redom odbijaju
LEKARI JE REDOM ODBIJAJUFOTO: PROFIMEDIA

Nakon mnogo dana potrage, našla je ordinaciju sa lekarima koji su voljni da sarađuju, a sada se bori sa problemima vezanim za osiguranje.

– Trenutno sam u 31. nedelji trudnoće i zaista sam preplašena. Ne znam šta će biti ako nešto krene naopako. Bojim se da prirodni porođaj neće biti moguć, i da će se stvari zakomplikovati. Možda će mi trebati carski rez ali kako ću to da znam kad nemam lekara? – pita se preplašena žena.

– Razumem i lekare i znam da izbegavaju rizik ali na šta to liči da nijedan lekar ne želi da primi trudnicu kojoj je ostalo još dva meseca do porođaja? – pita se ona.

S druge strane, i američki lekari kažu da postoje dobri razlozi za ovakvo ponašanje.

– Ima žena koje se jave prekasno pa ne mogu da dobiju termin. Ima i žena koje idu od lekara do lekara, ne plaćaju račune i ne slušaju savete koje dobiju od prethodnog. Nekada se samo pojave mesec dana pred termin, i mi tada zaista ne želimo da se uplićemo u to. Ipak, naglašava, nijedan pravi lekar neće odbiti pacijenta, i dodaje da je potrebno samo naglasiti u dokumentaciji da se pacijentkinja pojavila prekasno za određene testove i procedure -kaže Loren Strejčer, ginekolog.

Pročitaj još: Priča žene koja je abortirala u 23. nedelji trudnoće nešto je najtužnije što ćete pročitati danas

Ostavite komentar