U 29. nedelji trudnoće probudila sam se OBLIVENA ZNOJEM, a onda čula strašnu stvar: „Dete će vam umreti u narednih 48 sati“, rekli su mi A VIDITE JE DANAS

Kada mi je vodenjak pukao u 29. nedelji trudnoće, rečeno mi je da ne postoji šansa da moje dete preživi. Praktično sam je prežalila i kupovala odeću u kojoj ću je sahraniti dok sam čekala da se rodi. A onda se desilo čudo.

Tako svoju priču počinje Kirsti Mizon (23), mama iz Stafordšira koja je doživela najveću patnju, a onda i čudo na kome će celog života biti zahvalna.

Kad sam saznala da sam trudna, bila sam van sebe od sreće i odmah sam počela da spremam sobu i kupujem stvari za bebu. A onda, u 13. nedelji trudnoće, odjednom sam se usred noći probudila oblivena znojem. Presvukla sam pidžamu i vratila sam se u krevet. To je bilo u 4 ujutro. U osam sam ustala da se spremim za posao kada sam videla da krvarim. Odmah sam pozvala hitnu pomoć, znajući da sigurno nije ništa dobro. U bolnici su mi lekari rekli da mi je pukao vodenjak i da će mi beba umreti u roku od 48 sati, a onda me poslali kući da čekam da se to desi – kaže Kirsti.

Van sebe od šoka i bola, Kirsti je uradila upravo to. Otišla je kući da čeka da joj dete umre. Međutim, beba se nije predala.

  • Čekala sam da se desi neizbežno, ali nije. Otkucaji srca mog deteta bili su snažni – kaže Kirsti. Ohrabrena, vratila se u bolnicu, međutim, tamo su joj svi nudili abortus, jer su lekari bili uvereni da, ukoliko beba i preživi, biće hendikepirana.

Kirsti je bila rešena da rodi bebu, čak i ukoliko je to podrazumevalo da ugrozi svoj život.

  • Konstantno sam gubila amnionsku tečnost zbog čega je beba imala jedan odsto šanse da preživi. Stalno sam bila na aparatima, a lekari su mi govorili da zato što nema tečnosti, beba neće imati razvijena pluća, a možda dobije i sepsu. Bilo je užasno – priseća se Kirsti koja već ima dvoje dece.

Stravično je krvarila, a onda, posle sati i sati agonije, beba se konačno rodila.

  • Srce mi je puklo jer sam mislila da sam rodila mrtvu bebu. A onda se odjedno rasplakala. Babica se okrenula ka meni i rekla mi „rodili ste devojčicu“. Nisam mogla da poverujem! Živela je skoro četiri meseca u meni bez tečnosti. Odmah su je stavili na aparate. I dalje se niko nije nadao, ali moja ćerka davala je sve od sebe – kaže Kirsti.

Beba je i dalje na intenzivnoj nezi i pretpostavlja se da će za Novu godinu moći da ide kući. Naravno, biće joj potrebno još mnogo terapija, ali več se pokazala kao pravi neustrašivi borac.

I dalje smo u šoku što je sa nama. To je naša predivna devojčica, naše božićno čudo – kaže Kirsti.

Izvor: zena.blic.rs

Ostavite komentar