ŠKOLICA RODITELJSTVA „RODA“ INFORMACIJE O UPISU

Udruženje Klub beba trudnica i mama je nevladina organizacija koja organizuje stručne skupove i predavanja namenjena trudnicama i novorođenčadima. Klub posluje od 2016. (registrovan od 2017.) sa ciljem edukacije budućih i novopečenih roditelja.

Postoje više od deset lokacija u Srbiji sa predstavništvom u Nišu. Pomoć u podršci ovog Kluba pružaju zdravstveni radnici i to: pedijatri, ginekolozi, anesteziolozi, pedijatrijske sestre i babice, a po nagoveštaju trudnica dovodi se i hematolog kao i endokrinolog. Najveću bazu medicinskih radnika za sada poseduje Niš, zatim Beograd, Leskovac, Kragujevac i ostali gradovi…

Kada govorimo o školicama roditeljstva ne govorimo o predavanjima u trajanju od 10 min neorganizaciji ili reklamiranju farmaceutskih kuća već govorimo o školi i centru edukacije koju vode lekari sa predavanjima od minimum sat vremena gde se ista oblast obrađuje po dva časa. Gotovo sa sigurnošću trudnice idu spremne na porođaj a mame rešavaju sve nedoumice.

KAKO MOŽEMO DOBITI VIŠE INFORMACIJA O UPISU?

-KBTIM ima strategiju promocije ovih časova jednom u 45 dana. Uglavnom okuplja sve zainteresovane u nekom ivent centru.

DA LI TADA MOŽEMO DOBITI ADEKVATAN SAVET OD LEKARA?

-Naravno! Svi medicinski učesnici zajedno sa stručnim saradnicima farmaceutskih kuća se tog dana predstavljaju sa temama koje će obraditi u toku trajanja školica roditeljstva.

DA LI TI LEKARI PRUŽAJU SAMO SAVETE ILI I PREGLEDE?

-U skladu sa zakonom Republike Srbije u adekvatnoj sterilnoj prostoriji rade se preventivni pregledi na osnovu tih rezultata šaljemo trudnice na psihofizičku pripremu.

ZANIMA ME DA LI ŠKOLICA ZA BEBE PODRAZUMEVA I PRISUSTVO BEBE?

-U zavisnosti od programa, ali uglavnom DA. Kada se radi psihološka radionica onda mame dolaze same bez deteta, ali kada su druge aktivnosti mama dovodi bebu i sa njom radi ono što predavač prikazuje na lutki.

ŠTA SVE IMATE OD AKTIVNOSTI?

Školica za trudnice:

-Lekar opšte prakse (merenje krvnog pritiska, šećera u krvi, telesne temperature i telesne težine)

-Babice (psihofizička priprema)

-Ginekologija (opšte karakteristike o trudnoći i porođaju)

-Anesteziolog (sve vrste anestezija-epidural)

-Pedijatrijske sestre (prvi dani sa bebom)

Školica za bebe:

-Fizioterapeut (masaža beba)

-Pedijatrija (motorički razvoj, imunizacija, imunologija, uvođenje nemlečne ishrane)

-Ginekologija (prve kontrole nakon porođaja)

-Psiholog (postporođajna depresija)

Svakog dana se vrše aktivnosti po principu 2x nedeljno za trudnice i 2x nedeljno za mame, dok su farmaceutske kuće subotom.

KOLIKO BI NAS IMALO U GRUPI?

-Radimo sa grupama od 10-15 žena

KAKO DOBITI MESTO OBZIROM DA SE NA TIM VELIKIM SKUPOVIMA JAVI PREKO PLANIRANI BROJ ŽENA?

-Sigurno mesto imaju članovi Kluba, postoje određeni dani kada se okupljamo gde se žene učlanjuju i sa njima se uglavnom dogovoramo za ostale aktivnosti, svi ostali mogu prisustvovati ukoliko ima mesta.

DA LI TO ZNAČI DA JA PLAĆAM ŠKOLU ZA MESEC DANA?

-NE… Članarina nije obavezna i nije uslov i ne važi mesec dana već godinu dana, uglavnom se trudnica učlani a kartica joj važi i kada se porodi pa dolazi na aktivnosti jer za nju ima mesta, ali imamo i veliko interesovanje mama čije bebe dolaze na masažu zbog grčeva,nicanja zubića i ostalog…

ŠTA DONOSI TA ČLANSKA KARTICA PORED ČEKIRANOG MESTA I DA LI ONA VAŽI SAMO ZA GRAD U KOM SE UČLANIM?

-Članovi Kluba imaju benefite kao što su: paketi za bebu, besplatne preglede, vaučere kod naših partnera, i sve ostale pogodnosti koje KBTIM dobije ustupa članovima udruženja. Što se važnosti tiče, kartica važi u svim gradovima u kojima imamo filijalu. Više o tome pronaći ćete na našem portalu.

ŽELIM SE UČLANITI KAKO DOĆI DO KARTICE?

-Vrlo jednostavno pronađite nas na društvenim mrežama, ili pošaljite upit na mejlu info@kbtim.rs

Vaš KBTIM

Ostavite komentar