Sedmogodišnjak je alergičan na zimu, a simptomi mogu biti opasni po život

SEDMOGODIŠNJAK iz Velike Britanije ima po život opasne alergijske reakcije na hladno vreme zbog retkog stanja kože.

Tommy Leitch pati od retkog poremećaja poznatog kao hladna urtikarija i angioedem, što se ispoljava kao osip, otežano disanje i natečeni stomak tokom zimskih meseci, prenosi New York Post.

26-godišnja Abigail McDonald otkrila je da svog školarca ne može obući u više slojeva kako bi mu bilo toplo jer se alergijska reakcija pojavljuje i kad mu je prevruće.

„Prošle zime bio je hospitaliziran svakog meseca jer je zbog alergijske reakcije povraćao, borio se za disanje i bio u delirijumu. To je grozno stanje i uvek paničim zbog toga što njegovo stanje može biti opasno po život ako ne dobije hitnu medicinsku pomoć na vreme“, pojasnila je Abigail koja je prve simptome uočila pre dve godine.

„Mislila sam da je u pitanju samo virusna infekcija, ali sledećeg jutra osipom je bio prekriven od glave do pete. Žalio se na bol u stomaku i grudima, a lice i stomak su mu bili otečeni“, rekla je McDonald.

Tommy je hitno prevezen u bolnicu gde je upućen dermatologu koji mu je postavio dijagnozu. Tada su saznali da je osetljiv i na vrućine.

„Nisam znala da ljudi mogu biti alergični na temperature. Tommy uvek mora boraviti na temperaturi koja se kreće oko 20 stepeni, a ako je niža ili viša, počinje mu izbijati osip“, kaže Abigail.

Antihistaminici koje koristi smanjuju simptome koji mogu postati smrtonosni ako se ne leče.

„Uvek sam na oprezu jer nikad ne znamo kada će se to dogoditi, što sve čini još strašnijim“, zaključila je zabrinuta majka.

Izvor: index.hr

Ostavite komentar