Udruženje za zaštitu trudnica i beba a koje se bavi edukacijama o zdravlju istih, sprovelo je anketu sa svojim članovima grupe na Fejsbuku KLUB BEBA TRUDNICA I MAMA, i ovo su rezultati anketiranja:

-Kada nam trebaju uvesti PDV na opremu za bebe, mleka, hranu su prvi, kada nam trebaju smanjiti dečiji i roditeljski dodatak su prvi, kada trebaju smanjiti porodiljske nadoknade i tu su prvi, ali i kada nas hrane pomijama su takođe prvi u Srbiji!-Dodaje kroz komentare članica Kluba.

Zbog čega su statistike zadovoljstva u Srbiji izuzetno niske, pogledajte i sami kroz privatnu arhivu Kluba beba trudnica i mama.

Da li će neko, nekada stati uz trudnice i decu i pravedno se boriti za njih, kao za najosetljiviju grupu stanovništva? Pitanje koje muči mnoge koje žive, rade, rađaju u Srbiji? I ne, ovo nije žalba, niti omaložavanje, ovo je odgovornost nadležnih vlasti u našoj državi, ovo je APEL za one koje se bave pozicijama očuvanju porodice i nataliteta! Da li takvih ima uopšte u Srbiji, da li se neko time bavi!?

Ista situacija ali možda još gora je po pitanju lekova, benkica za bebe, spavaćica pa čak i posteljina, trudnice su počele da nose jednokratne posteljine jer je i to u deficitu državnih porodilišta u Srbiji.

Kakvi su vaši utisci, nadamo se da ima i pozitivnih, pišite nam u komentarima.

Ostavite komentar