Ove duhovite, a emotivne ilustracije savršeno opisuju majčinstvo

AKO ste zavisni od Instagrama, a pritom i majka, vrlo verojatno ste već uočili ilustracije Paule Kuke, koja se krije iza nadimka @common_wild. Na toj društvenoj mreži počela je objavljivati svoje radove s kojima se poistovećuju majke celog sveta.

Paula ima dvoje dece, puno talenta i sposobnost da u ilustraciju pretoči tačno ono što mnoge mame osećaju.

„Oduvek sam crtala, ali tek nakon rođenja drugog deteta sam se vratila toj strasti. Nisam želela pritisak klijenata i kupaca, nego sam samo htela raditi nešto posebno. Grozna sam kad je u pitanju upisivanje važnih datuma u dnevnike za bebe pa sam sve dokumentovala ilustracijama.

Htela sam da na neki način zabeležim smešne trenutke i izjave svoje dece, njihova postignuća, ali i haos koji naprave. Moja ideja je bila skupiti sve ilustracije i smestiti ih u jednu knjigu koju ću dati deci kad odrastu. U jednom trenutku sam neke objavila na Instagramu i ubrzo su mi se počele javljati druge majke“, otkrila je Kuka za portal Motherly.

Najveću pažnju izazvala je ilustracijom „Nisi sama“, kojom je prikazala da žene koje se osećaju usamljeno dok noću hrane decu zapravo to nisu.

„Uvek sam nervozna pre nego što nešto objavim. U svaku ilustraciju stavljam svoje emocije i pokazujem ih svetu. Ali u roku od nekoliko minuta primim stotine komentara majki koje me razumiju i onda me preplavi sreća. Oduševljena sam kad vidim koliko jedan crtež može uticati na ljude“, dodaje.

Na prste jedne ruke može prebrojati negativne komentare, a poruka koju želi preneti drugim mamama je da zaista nisu same.

„Želim nasmejati žene kad plaču. Želim im pomoći da se reše osećaja krivice i pritiska kojima su nekad nepravedno izložene. Želim da trenuci frustracija ili dosade ne znače da manje volite svoje dete. I ja sam ušla u majčinstvo očekujući da ću biti sto posto zadovoljna, a onda se dogodila postporođajna depresija. Želim to sve približiti drugim majkama“, zaključila je.

Izvor: index.hr

Ostavite komentar