Ova devojčica je progutala SITNICU koju svi imate u kući posledice su katastrofalne: JAKO VAŽNO delite članak kako bi i ostali roditelji bili OPREZNIJI

Svi roditelji su 24 časa na oprezu da njihovi mališani ne progutaju neku štetnu stvar koju su pokupili sa poda, ali mnogi ne pomišljaju da je jedna naročito opasna i da može biti smrtonosna! Roditelji male Frančeske tu lekciju naučili su najgori mogući način.

Nesrećna sudbina malene Frančeske upozorenje je svim roditeljima
NESREĆNA SUDBINA MALENE FRANČESKE UPOZORENJE JE SVIM RODITELJIMAFOTO: CHILD ACCIDENT PREVENTION TRUST / YOUTUBE

Jedan užasnuti tata koji ne može da preboli smrt svoje dvogodišnje ćerke Frančeske, a kako kaže – sam je kriv za to, rešio je da ispriča svoje iskustvo kao upozorenje svim roditeljima. Samo jedan trenutak nepažnje, koštao je njegovu ćerkicu života.

Izgleda bezopasno, ali ako vaše dete proguta ovu bateriju, posledice su fatalne
IZGLEDA BEZOPASNO, ALI AKO VAŠE DETE PROGUTA OVU BATERIJU, POSLEDICE SU FATALNEFOTO: PROFIMEDIA

Njegova ćerka je progutala malu (dugme) bateriju, ali nije počela da se guši, pa zato tata nije odmah shvatio šta se događa. Dok je on mirno sedeo pored nje, baterija je prvim kontaktom sa slinom počela da korozira i na kraju je devojčica umrla u mukama nakon što joj je tečnost iz baterije doslovno spalila unutrašnje organe.

– Užasno mi je teško da o tome govorim. Ne mogu da vam opišem kolika krivica me izjeda jer sam bio tamo, s njom, a nisam primetio šta se događa. Zato želim da vas upozorim ne samo da pazite gde ostavljate predmete u kojima se nalaze te male baterije, već da, ako vam se to ikada i dogodi, znate da prepoznate nuspojave. Ja ih nažalost nisam primetio na vreme, nisam ni znao za njih. Možda … da sam znao. Možda za nas ne bi bilo kasno – ispričao je gušeći se u suzama ožalošćeni otac Džordž Asan koji je ovaj video snimio u suradnji s američkom organizacijom „Child Accident Prevention Trust“. Sada zajedno pokušavaju da podignu svest o opasnostima koje vrebaju u domovima.

– Moja Frančeska je progutala rezervnu bateriju koja se nalazila u originalnom pakovanju naših 3D naočara. A takvih je predmeta u domovima jako puno – nalaze se u ključevima, toplomerima, u muzičkim čestitkama, doslovno vrebaju iz svakog ćoška, pa zato sve njih morate zaista da čuvate daleko od dohvata dece koja su još uvek toliko mala i nesvesna opasnosti. Gušenje bi svaki roditelj primetio na vreme i reagovao, a ovako – niste ni svesni da se pred vašim očima odvija nešto tako strašno što u velikoj meri na kraju rezultira smrću – kaže Džordž.

Ali ona neće nastupiti odmah – dete će vam dati znakove, pa treba da znate i da ih prepoznate. Ako dete teško diše, počne naglo da plače, hvata se za grudi ili stomak, odjednom zvuči promuklo, traži vode ili teško pije vodu i guta. Ili je već baterija učinila štetu pa nastupi proliv, krvava stolica, povraćanje… U tom slučaju nikada ne čekajte ni trenutka. Idite u hitnu, možda vaše dete nije progutalo ništa, ili ste se samo uplašili, ali u svakom slučaju bolje je brzo reagovati, nego čekati da se situacija smiri. I to zato što u ovakvim slučajevima ne postoji vreme koje će „popraviti“ stvar, već je može samo pogoršati.

I zato, ako ikada posumnjate na ovako nešto, odmah krenite kod lekara. Ne čekajte ni trentka, jer možete gorko zažaliti.

Pročitaj još: Svaki roditelj MORA da vidi ovu sliku: Poruka koju nosi je JAKO VAŽNA o MMR vakcini

Ostavite komentar