Otac se spremao da donira jetru svojoj bolesnoj bebi. A onda je primio poziv koji ga je rasplakao!

Nedugo nakon što je Brajli rodila malenu devojčicu, lekari su utvrdili da je beba bolesna. Pored brojnih problema, malenoj je nedostajala i žučna kesa.

Lekari su pokušavali da premoste ovaj problem, ali ništa nije vredelo. Malena bi bila naduvena od viška tečnosti koju nije mogla da izbaci, a koža joj je bila sve bleđa. U lošem stanju, ponovo su je vratili u bolnicu.

Lekari su saopštili roditeljima da je malenoj toliko loše, da jedino što joj može pomoći jeste transplantacija jetre. Međutim, veoma je teško naći organe za presađivanje. Dugo se čeka, a liste su veoma dugačke.

Roditelji su bili očajni! Međutim, nisu hteli da odustanu od života njihovog deteta. Otac je odlučio da donira deo svoje jetre, po cenu sopstvenog zdravlja. Ova komplikovana intervencija je sa sobom nosila veliki rizik po njegovo zdravlje.

Međutim, svega par minuta pre operacije, otac je primio poziv koji ga je gotovo oborio sa nogu, bukvalno! Našli su jetru za transplantaciju! Bila je to jetra preminule osobe, koja je podeljena da bi se presadila u dvoje dece. Roditelji nisu mogli da poveruju koliko su imali sreće!

Nakon operacije, devojčici se vratila normalna i zdrava boja kože. Mogla je konačno da započne novi život i da se raduje svemu što je čeka. Jedne osobe nema, ali ko zna koliko su života organi te osobe spasili!

Podelite ovu dirljivu priču sa prijateljima na Fejsbuku! 

Ostavite komentar