„Nekako me nameste i kažu guraj, ja pokušavam ali nemam snage. Ja kazem: „Ja ne mogu“ a doktor kaže: „Ko će ako ne ti?““ – priča mame naše male Martine koja nas je napustila

Kao sto sam obećala evo da napišem priču.

Po 3-ći put ugledala sam dve crte na testu. Mojoj sreći nikad kraja,a ujedno i ogroman strah. Kako će sve proci? Da li ću sada izgurati do termina? Stalno su mi se ta pitanja motala u glavi. Zakazala sam pregled kod mog lekara i potvrdio mi je trudnoću 5 nedelja + 3 dana. Odmah mi rekao strogo mirovanje i da verujem i mislim samo pozitivno, da ce gledati da izguramo do kraja.

Tu se malo smirila kad za par dana počnu bolovi u stomaku, odmah sam zvala dr. , kaže mi : „Dodjite da vidimo šta se dešava“. Odmah sam otišla na kontrolu ali sa strahom šta će biti. Sve je uredu sa bebom kaže al uključićemo inekcije progesteron, i za 2 nedelje kontrola. Polako su dani prolazili došla je 16-ta nedelja doktori kažu da obavezno moram kod genetičara zbog vaših zdravstvenih dijagnoza i zbog prošlog prevremenog porodjaja. Otišla sam i preporučili su mi amniosintezu. Odradila sam i to. Preostalo je čekanje da li je sve sa bebom ok. Najdužih par nedelja u životu. Zvoni telefon javim se i kažu: „Zovemo da vam javimo da je plod uredan.“

Počela sam da plačem od sreće ali strah idalje tu. Došla je i 25+1 nedelja i krenulo je olakšanje. Prošlo je najgore. Martina se rodila u 25+0 pa mi je sada malo lakše i molim Boga da izguram do termina. Dani sporo idu a ja već kao slon velika 😂. Kontrole na 2-3 nedelje, beba lepo napreduje. U 36-oj nedelji bio je ponedeljak, ja otišla na ctg kaže dr. imate kontrakcije al ništa strašno.

Sreda, mene počinje da boli jače al mislim u sebi ovo su lažne kontrakcije. Djavo mi nije dao mira… Pišem drugarici koja radi u Betaniji, šta da radim? Kaže mi dodji ja sam dežurna a i zbog prošlog prevremenog porodjaja bolje je da si tu. Ja razmišljam šta raditi jer imam još 3 nedelje do termina ali bolovi su prisutni. Rešim da odem. Prime me oko 1 ujutro i kažu mi: „Možemo vas staviti na indukciju al nećemo vi ćete se u toku dana poroditi. Daćemo vam bensedin da se smire kontrakcije i da zaspite“. Ujutru vizita, ctg, uz sve to redom a ja dobijem opet inekciju bensedina. Pitah zašto kaže sestra: „Ne znam tako piše da treba da vam damo“. Posle toga ustajem da prošetam al bolovi sve jači. Doktorka me pozvala na pregled i kaze: „Idemo u predporodjajnu salu“, ja već strah neki imam.

Sredila se, istuširala i jedna moja draga osoba koja radi tamo kaze mi: „Do 14h budi sredjena da te stavim u krevet pre vizite“. Došla vizita doktor me pregleda i dobijem 3 bensedin 😱 i kažu do 20h će te se poroditi. Bolovi sve jači a meni se spava. Došla oko 7h vizita da nas pregledaju pa otišli dalje u vizitu. Odjednom meni krenuo porodjaj. Zovem ih odmah su došli svi, pregledali me i kažu pravac sala, ali ja jedva ustajem nemam snage i spava mi se(od bensedina). Kažu mi: „Penji se i noge stavi gore“, hmmm a meni leva noga ne može gore 😔 ( leva strana – delimična paraliza tela). Nekako me nameste i kažu guraj, ja pokušavam ali nemam snage. Ja kazem: „Ja ne mogu“ a doktor kaže: „Ko će ako ne ti?“ Kada su videli da dobila 3× bensedin znali su da nemam snage ni ja a ni beba.

Dve sestre su laktovima skočile na stomak i izašao je moj maleni dečak. Otišli su da ga srede. Ocena 10-10, 3720gr. , 49cm u 19:21h, 37-ma nedelja. Kaže doktor 35-ta jel tako bese? Rekoh ne 37-ma ali ona izgleda kao da je 35ta. Naišla je doktorka što mi je rekla da ću se do 20h poroditi srećna što je zaista tako i bilo. 🙂

Kad su mi ga stavili na grudi rasplakala sam se jer je on tu samnom, diše sam 🙂. On je moja beba duga 🙂 Na čelu ima crvenu fleku, kažu da je to Andjeoski poljubac a ja sam sigurna da ga je to njegova seka a moj andjeo Martina poljubila.


Mamice samo pozitivno uvek razmišljajte i znajte da posle kiše uvek sunce dodje.

Mituša Marek – Peterova, Pavelova i Martinina mama <3

Ostavite komentar