Nakon tragične smrti bebe,mama upozorava na predmet koji svi imaju u kući

Kako bi podigla svest o opasnostima, ova mama je ispričala kroz kakvu životnu dramu je prošla, kada se njena devojčica ugušila predmetom koji svi imaju u kući.

Foto: Thinkstock

Australijanka Di Hart se pre 15 godina suočila sa gubitkom tada 20-mesečne ćerke Zoi, a njen bol ni danas ne jenjava.

Kako kaže, najobičnija, bezbrižna igra u krevetiću i trenutak nepažnje pretvorili su njen život u pakao.

Nakon što se mala Zoi igrala u krevetu, skačući gore-gole, njena mama Di ju je spremila za spavanje.

Deset minuta kasnije, tata Stefan je otišao da proveri da li je zaspala, kada je zatekao stravičnu scenu.

„Zoi se podigla kako bi pogledala kroz prozor, skliznula je sa malog stola koji je bio pored i glava joj zapela između užeta od roletni. Visila je na njemu.“

Di i Stefan su gledali dete kako umire, a ništa nisu mogli da urade…


„Sve kuglice bile su fiksirane u njenom malom vratu. Moj muž ih nije mogao pokidati jer su bile prejake pa smo morali odmotati Zoi. Odmah smo pozvali hitnu pomoć koja je učinila sve da je spase. Bilo je grozno. Morali smo gledati naše dete kako umire ispred nas i nismo mogli da učinimo ništa“, iskreno je ispričala Di, koja je u tom trenutku bila u 14. nedelji trudnoće.

Nakon jezivog događaja, Di je uspela da svoju trudnoću iznese do kraja. Danas imaju troje dece, sina Majkla i blizance Zaru i Adel, koji su im dala snagu da nastave dalje.

Di je danas administrator Fejbuk stranice – Zoe Dee Hart, Awareness of a silent killer, u okviru koje podiže svest o opasnostima.

„Roditelji moraju postati svesni opasnosti užeta od roletni. Moramo da pokušamo da spasemo što više života. Ono što se dogodilo zadnja je stvar koju sam očekivala – zato nemojte misliti da se nešto tako ne može dogoditi i vama“, naglasila je ova mama.

 

Izvor:http://b92.net

Ostavite komentar