Moja mrva od 1250g je došla na svet sva modra i plava bez pulsa i disanja,hitno je odvode na reanimaciju

Evo i moje price…Prva trudnoca uredna sve do 36-te nedelje kad je vodenjak pukao i nastupio porodjaj beba 2850g sve super ocena 10.Posle dve godine ostajem ponovo trudna u 8-oj nedelji saznajem da bebi srce ne kuca pravac bolnica i kiretaza. Nakon nekih 6 meseci opet trudna sve ok bebi srce kuca,u 14-oj nedelji prokrvar pravac doktor i ultra zvuk.Bebi srce stalo opet bolnica opet kiretaza.Da ne pricam kako sam se osecala, ali nisam odustala.Posle 5meseci opet trudna, kod doktora sve ok,u 10 nedelji opet krvarenje i odliv, prvo sto mi je palo na pamet bilo je opet spontani.Spremam se i odlazim kod doktora.


Ukljucuje on ultra zvuk i kaze jedan je tu nisam ni znala bila je blizanacka trudnoca.Jedna mala mrvica se nije dala cvrsto se drzala.Dalje sledi krvarenje tri meseca, 3 puta dnevno ultrogestan, injekcije progesterona i tako do 4-tog meseca kad sve staje. Taman sam pomislila hvala Bogu sad je sve ok doguracemo do kraja.Ali dve nedelje kasnije ustajem sa jakim bolovima, opet bolnica kontrakcije katastrofa otvorena dva prsta grlic skoro izravnjan. Primaju me na odeljenje i ukljucuju tokolizu, nekako uspevaju da zaustave kontrakcije i tako dve nedelje bolnica nedelju dana kuci. I tako do 27-me nedelje kad su ujutru poceli nenormalni bolovi u to vreme sam vec lezala u bolnici. Dolazi vizita ujutru ja u katastrofa bolovima pozalim se doktor nesto nervozan kaze sestri daj joj bensedin.


I tako daju oni meni bensedin, ali bolovi sve jaci i jaci na tri minuta , ja opet odem kod doktora u ordinaciju da kazem da ne mogu vise da izdrzim on nervozan prodere se na mene i kaze mi da idem u sobu da ce on doci. Od toga je proslo sat sat i po i napokon on dolazi ja vec bolove ne mogu da izdrzim samo sto se ne onesvestim. Dere se on sa vrata ajde sta se prenemazes dodji u ambulantu da te pregledm da vidis da nije nista
Jedva se popnem na sto i krece pregled u trenutku sam samo videla kako je on prebledeo i prodrao se brzo kolica zena je otvorena 8-9 prstiju.Jedva su stigli da me odvezu do boksa i prikljuce na ctg , kako su me prikljucili tako samo bebi srce staje ravna crta na ctg-u. Doktor se dere brzo iz jednog napona je moramo izvaditi, i tako iz jednog napona moja mrva od 1250g je dosla na svet sva modra i plava bez pulsa i disanja.


Hitno je odvode na reanimaciju, a ja ostajem d se gusim u suzama. Nakon pola sata dolazi sestra i kaze mi rodili ste devojcicu od 1250g koja je reanimirana i sad ce biti prevezena na institut za neonatologiju jer je zivotno ugrozena, i sreca i tuga u istom trenutku moja mrvica se rodila, ali sanse da prezivi su vrlo male. I tako nju odvode dali su mi da je vidim samo na minut, a ja ostajem u porodilistu. Posle tri dana su me pustili odma iz porodilista odlazim na institut da je vidim. Dolazim do instituta penjem se gore na intenzivno, sestra mi kaze da se obucem dezinfikujem ruke i udjem. Prilazim inkubatoru ni sama ne znam kako stojim na nogama jer od raznik kablova nju ni nevidim.


Suza suzu stize , doktorka stoji pored mene i kaze da je mala da je jako kriticno jer joj je plucno krilo puklo, krvarenje mozgu vise ne znam ni sama sta je sve rekla samo znam da sam ja odgovorila jaka je ona izvucice se mora ona je borac do sad je vec svasta prosla. I tako dan za danom odlazim na institut da je vidim ,da joj pricam i pevam. Bilo je tu svasta od pucanja plucnog krila, krvarenja na mozgu, retinopatije, otvorenog duktusa, ne prihvatanja hrane, primila je 7 transfuzija krvi, dva i po meseca na kiseoniku, dva meseca konstantno na antibioticima. Ali moja mrva se ozborila i sad je devojcica od dve i po godine zdrava i vesela. Jedini potsetnik na prevremeno rodjenje nam je jos uvek otvoren duktus na srcu za koji cekamo kateterizaciju.Toliko od nas. 🙂 

 

Ostavite komentar