Marina (24) je posle porođaja čula “Izgubićemo je, brzo joj dajte infuziju” a onda je počeo PAKAO!

Njena porodica je očajna

Marina Milosavljević (24) porodila se 31. jula u Ginekološko- akušerskoj klinici u Vranju, nakon čega joj se, usled navodne greške lekara, život pretvorio u pakao!

Naime, ona je poslednjeg julovskog dana došla u bolnicu zbog porođaja, gde je u poslednjem trenutku odlučeno da se radi carski rez.

– Prema onome što smo saznali, rađeno je instrumentima koji nisu bili sterilni, a od kada se probudila nakon porođaja, moja ćerka se žalila da ima osećaj kako joj je nešto ostalo u stomaku- za portal SrbijaDanas.com priča Zoran, otac porodilje Marine.

Stanje nesrećne devojke se nakon carskog reza pogoršavalo, a osim bolova koji nisu prestajali, dobila je i temperaturu. Sve što je od lekara dobijala je uveravanje da je to sasvim normalna reakcija. Prema rečima njenog oca, Marina je u jednom trenutku čula medicinsku sestru kako je vrisnula: ” Ispustićemo ženu, brzo joj dajte infuziju i lek, izgubićemo je!”

Nakon toga je očajna i van sebe od straha pozvala oca i nedelju dana nakon porođaja, ona je prebačena u Klinički centar u Nišu.

– Odmah su je poslali u operacionu salu, a kada su otvorili stomak, lekari su ostali šokirani. Deo materice joj je bio zašiven i praktično je bila na korak od sepse, jer se oko rane uhvatio gnoj- potresnim glasom prepričava Zoran i opet naglašava da porođaj nije rađen sterilnim instrumentima.

– Njoj je u Nišu odstranjen deo materice i ukoliko se stanje pogorša, u potpunosti će biti odstranjena. Zamislite, njoj je ovo prvo dete, ima samo 24 godine- plačnim glasom priča nesrećni otac i dodaje da je sinčić kog je Marina rodila ostao u porodilištu u Vranju.

Da ovo nije usamljen slučaj kada su pritužbe na rad zaposlenih u vranjanskom porodilištu u pitanju, posvedočili su nam i pojedine korisnice društvenih mreža koje su u komentarima prepričavale svoja loša iskustva.

– Meni su zdravo i pravo dete pre devet godina ubili u porodilištu u Vranju. Više od 90 % njih je tamo nesposobno, a da ne pričam o neznanju, bezobrazluku i nepoštovanju pacijenata- stoji u komentaru jedne od žena koja se, prema njenim rečima, porađala u pomenutoj zdravstvenoj ustanovi.

Uprkos tome što smo više puta pokušali da dobijemo odgovor iz ove zdravstvene ustanove, do objavljivanja teksta nismo dobili informaciju o tome šta se događalo tokom i nakon porođaja Marine Milosavljević.

Pročitaj još: Trudnica iz Kragujevca već sedam dana čeka da dobije odobrenje Etičke komisije: U stomaku nosim bebu koja mora da umre!

Izvor:srbijadanas.com

Ostavite komentar