Mami rekli da joj je sin mamina maza, a njen brutalan odgovor je postao senzacija

CAITILIN Fladager je majka dvoje dece, devojčice i dečaka, i nedavno je na svom Instagram profilu objavila fotografiju s vrlo važnom porukom.

U objavi na društvenoj mreži koju je opisala kao „ventil za izduvavanje“, a koja se brzo proširila i postala viralna, Caitlin je napisala:

„Stalno mi govore da mu moram staviti do znanja da ‘bude muško’ i da nauči da ne može plakati. E, pa ja sam tu da vam kažem da je to gomila gluposti.“

Rekla je kako je njen sin često plakao kao beba, a jedini način da ga smiri je bilo dojenje ili držanje na rukama. Rezultat toga je da su postali jako bliski, prenosi portal Good Morning America.

„On je prirodno jako vezan za mene. Povredi se? Trči plakajući kod mame. Bolestan je? Želi da ga mama zagrli. Jako je umoran i ne može zaspati? Ležim s njim dok se ne smiri“, napisala je majka.

Većina komentara na objavi podržava njen roditeljski stil, a ova mama je bila sretna kad je videla da u ovakvom odgajanju nije sama te je izjavila kako se sada oseća kao da ide u pravom smeru.

„Ovo je prava istina! Trebamo naučiti sinove kako je u redu da imaju osećaje, da plaču“, „Potpuno se slažem s tobom“ i „Ovo je toliko važno“, su bili samo neki od brojnih komentara podrške na njenoj objavi.

Mnoge je zanimalo kako odgaja šestogodišnju ćerku, na šta je odgovorila da je odgaja drugačije jer je ona od rođenja samostalnija.

Korištenje različitih stilova za različitu decu nešto je što dr. Roseann Capanna-Hodge, psiholog i stručnjak za dečije mentalno zdravlje, podstiče.

„Postoje razne vrste roditeljstva i nijedno nije loše. Ne možemo svoju decu nikad previše voleti“, rekla je Capanna-Hodge.

Ipak, istaknula je važnost usmeravanja dece prema nezavisnosti pa je roditeljstvo izjednačila sa treniranjem.

„Dobar trener vam ne kaže uvek šta trebate učiniti, želi da sami shvatite što je zapravo najbolje. Važno je podučiti decu alatima za upravljanje stresom – dubok udah, brojanje unazad – da ne postanu prezavisni o vama“, rekla je Capanna-Hodge.

Izvor: Index.hr

Ostavite komentar