Mama upozorava -„Ne stavljajte djeci ovo na glavu,moja malena skoro se ugušila!“

Malenu su odmah prevezli u bolnicu gdje je liječnik ustanovio da je još i dobro prošla

IAKO ljeto još nije došlo, već će uskoro zimske kape na dječjim glavama zamijeniti šeširići kao zaštita od sunca, i to upravo ovakvi s kakvim se ova malena skoro ugušila.

Marley Oster je šestogodišnja djevojčica koja je doživjela gotovo kobnu tragediju kada se u školi, tijekom odmora, igrala na školskom toboganu. No, srećom, nije ostala posljednja. Poletjela je još samo se jednom spustiti dok su svi njeni vršnjaci već krenuli prema školskoj zgradi i u brzini i skakutanju, dok se krenula spustiti, šeširić koji joj je bio na glavi, a sigurnosna špagica oko vrata, spao joj je s glave, zapeo za tobogan i doslovno joj skoro prepilio vrat kada je njeno tijelo poletjelo prema dolje. Kako je zapela tako je i ostala visjeti na toboganu, ali srećom, njena najbolja prijateljica okrenula se i tada ju je spazila kako visi. Brzo je reagirala te joj pomogla oslobodite je šeširića.

Malenu su odmah prevezli u bolnicu gdje je liječnik ustanovio da je još i dobro prošla te da je još minimalno 45 sekundi ostala tako visjeti sigurno bi se ugušila.

Zapravo, imala je i dodatne sreće, kako je nesretnoj majci pojasnio liječnik, što se spuštala sama jer da je iza nje na toboganu bilo još jedno dijete, a znamo kako djeca ne čekaju da se oni ispred spuste do kraja, moglo joj je doslovno slomiti vrat svojim naletom.

Šeširići sa sigurnosnom špagicom zamišljeni su više kao sigurnost da oni ne odlete djeci s glave, no ovaj slučaj, a navodno je takvih slučajeva zapravo popriličan broj, dokaz su da je puno sigurnije ostaviti šeširiće slobodne, bez špagice – jer je sigurnost djeca ipak puno važnija od komada odjeće.
Zato ako i vi imate ovakve šeširiće, oslobodite ih špagica i tako umanjite rizik od jedne ovakve kobne opasnosti.

Pročitaj još: Beba koja je ostavila svet BEZ TEKSTA: Ima 17 kilograma i osam meseci

Ostavite komentar