Majka u 60. godini ona je druga najstarija porodilja u ISTORIJI SRBIJE

Suprug Atife Ljajić, koja je postala majka u 60. godini odlučio je da napusti porodicu i ne prizna dete!

Iako u poznim godinama, Atifa je vantelesnom oplodnjom uspela da zatrudni, iznese trudnoću i u Beogradu rodi zdravu devojčicu.

Srećna zbog rođenja ćerke Aline, Atifa je tužna zbog mogućeg odlaska supruga Šerifa (68), sa kojim je u braku deset godina.

Atifa je sa ćerkicom pre dva dana sa svojom ćerkicom doputovala u Novi Pazar, gde živi sa Šerifom u iznajmljenoj sobici koja prokišnjava. Njenoj sreći, kaže, nema kraja. Isplatila se njena dugogodišnja „borba“ sa biologijom“, ostvarila je svoj san da postane majka.

– Dobro je beba, rođena je sa 3,30 kilograma, imala je od rođenja „fiziološko žutilo“ koje se povlači, zasada mnogo ne plače. Ona je moja sreća, moje zlato, moja nada i sve u životu što imam. Bože, koliko sam je želela, čekala, za nju se borila. Bio je to višegodišnji „hod po mukama“ kojim bih bez razmišljanja ponovo krenula – priča u suzama Atifa i naglašava da je pola svog života provela po ginekološkim ambulantama, laboratorijama, bolnicama.

Mada se verovalo da je Atifin i Šerifov brak srećan i da u njemu nema pukotina, nakon rođenja Aline i njenog dolaska u Novi Pazar pojavili su se prvi ozbiljniji problemi. Šerifa juče nije bilo kod kuće, a Atifa je u suzama rekla da nije želeo da Alinu u knjigu rođenih upiše kao svoje dete, na svoje prezime, da odlazi zavuek i da se vraća u Tursku gde je imao porodicu, odraslu decu i unuke.

– Šta god da bude, otišao Šerif ili ostao, ja ću se boriti da moju Alinu izvedem na pravi put. Živeću samo za nju. Radila sam u Tekstilnom kombinatu „Raška“ i još nemam peniju, nemam ni neka druga primanja, niti rodbine koja bi mi pomogla. Znam, neće biti lako, jer ću morati da potražim i neki bolji smeštaj, a to sve puno košta. Ipak, verujem da će biti dobrih ljudi koji će mi pomoći – kaže ova Novopazarka.

Šerif kaže da je Atifi svih ovih godina.

– Ali sam je i upozoravao na sve opasnosti i teškoće koje je, namerom da u 60. godini rodi dete, čekaju u životu. Tačno je da Alinu nisam upisao na moje ime, jer jo nisam otac, postoje i problemi sa mojom decom u Turskoj, i sredina vrši veliki pritisak na mene. Uz sve to, bolestan sam čovek, imam 68 godina, šećer i slabo srce, nije lako po celu noć ne spavati i slušati bebin plač. Još ne znam da li ću otići iz Novog Pazara. U svakom slučaju Atifi i Alini želim sve najbolje. Gde god budem, trudiću se da im u granicama svojih moći pomognem, želim im svaku sreću – rekao je Šerif.

Ostavite komentar