Maja Stanković fitnes instruktorka za portal Klub beba trudnica i mama

                                 Maja Stankovic,27 godina,iz Obrenovca

OBRAZOVANJE:
1. Srednja ekonomska skola-ekonomski tehnicar
2. Kriminalisticko policijska akademija-diplomirani kriminalista
3. Visoka sportska i zdravstvena skola (fitnes akademija)-fitnes instruktor
4. Pravni fakultet-jos uvek nezavrsen (7 ispita do kraja)

OSTALE SPOSOBNOSTI I VESTINE:

1. Specijalno fizicko obrazovanje ( osnovni nivo dzudo,karate,dziudzica)
2. Osnovni i posebni nivo tehnika samoodbrane
3. Osnovni i posebni nivo rukovanja vatrenim oruzjem i sredstvima prinude
4. Engleski i spanski jezik(visok nivo); francuski jezik (srednji nivo).

RADNO ISKUSTVO:

1. od 2009.godine rad u teretani sa klijentima
2. od 2010-2014. godine strucne prakse u Upravi kriminalisticke policije u Beogradu; u SAJ-u; u Visem sudu za organizovani kriminal u Beogradu; u stanici policije.

Pozdrav svima,

ovo su neki podaci o meni. Moj prvobitni i glavni cilj je bio da radim kao inspektor u Upravi kriminalisticke policije. Iako sam to zavrsila,nekako sam se distancirala od toga kada sam rodila svoju prvu cerkicu.


Kako sam se odlucila za posao trenera?
Moj suprug je otvorio teretanu jos 2006 godine ali to me nije nesto specijalno zanimalo jer su me zanimale borilacke vestine.

2011 godine sam ostala trudna sa 62kg (visina 170cm). Radjen je carski rez i ja iz porodilista izlazim sa 80kg sto i nije bilo tako strasno. Medjutim, godinu dana posle porodjaja ja imam 109kg.


E tada sam resila da se posvetim svom drugom poslu,tj.poslu trenera.

Nakon dosta istrazivanja i konsultovanja sa doktorima pocela sam da sastavljam zdrave rezime ishrane. Uz rezim ishrane je pozeljna naravno i fizicka aktivnost u skladu sa mogucnostima klijenta. Za 8 meseci sa 109kg vratila sam se na 64kg.


 Sa kime ja zapravo radim?
1. Sa ljudima koji zele da redukuju svoju telesnu masu ( da smrsaju);
2. Sa ljudima koji zele da zategnu i oblikuju svoje telo (misicna hipertrofija);
3. Fizicke pripreme kandidata za upis na Policijsku akademiju (test bazicno motorickih sposobnosti);

4. I posebnu kategoriju cine klijenti koji se vracaju na trening posle neke operacije, klijenti sa zdravstvenim problemima ili povredama ( kicme,kolena,zglobova…)


 Zasto sam se odlucila da radim sa zenama?
Zbog toga sto se u 60% slucajeva desava da zene posle porodjaja teze skidaju kg. I treba im neko da im u tome pomogne i da ih usmeri,ali i da razume kroz sta zena prolazi i koliko obaveza ima oko male bebe. A potrebno je sve to uskladiti i posvetiti se i sebi i svom zdravlju. Pogotovo mame koje doje bebe i mame koje zele da smrsaju trebaju imati odredjen i izbalansiran unos proteina,ugljenih hidrata i masti na dnevnom nivou.  Iz tog razloga zelim da pomognem svima koji me budu pitali za savet vezano za ishranu ili trening ili sportske povrede.

Uglavnom svi moji klijenti su imali da skinu od 15 kg pa navise… i svi su uspeli ali potrebna je stroga disciplina i rad,jer nista ne dolazi preko noci.


Zasto zdrava ishrana?
Zdrava ishrana nije dijeta koju ste nasli na internetu ili u casopisu. I da smrsacete vi sa tom dijetom ali cim prestanete i vratite se na normalan nacin ishrane vraticete i kg jako brzo a to vam nije cilj. Sta ste uradili? Navikli telo na jedan nacin ishrane,izbacili iz ihrane odredjene namirnice,gladovali i usporili svoj metabolizam i kg vise ne mrdaju. Nas organizam je jedan slozen mehanizam i morate mu obezbediti dovoljan unos proteina,ugljenih hidrata i masti. I potrebno je obroke imati uvek u isto ili priblizno isto vreme da naviknete svoje telo da ce u tacno odredjeno vreme dobiti hranu i onda ono nece gomilati masti. I naravno potrebno je da budete u kalorijskom deficitu. I ne treba cilj da vam bude:“ e sad se zdravo hranim da smrsam“, vec da i posle postignutog cilja nastavite sa zdravim nacinom zivota. Posle rezima ishrane kg se nikome nisu vratili i uglavnom svi nastavljaju i dalje da treniraju iz zadovoljstva.

Ali,naravno ukoliko krenete da jedete pola hleba za obrok,celu cokoladu,testa i drugo u neogranicenim kolicina i da se prejedate kg ce se vratiti. Ali iz iskustva znam da se ljudi uglavnom ne vracaju starim navikama ishrane.


 Pozdrav svim mamama i trudnicama iz ovog kluba!!! 🙂

Ostavite komentar