Kreću naponi i doktor pokušava da mi izbuši vodenjak. Čudnim izrazom lica kaze: „Pa nema vodenjaka!“

Posle dva spontana, i saznanja da nikada neću imati decu pojavljuju se dve crte na testu.

Niko srećniji od mene i mog tadašnjeg dečka, sada supruga. Odem kod lekara na pregledu sve super ali me doktor uputi endokrinologu. Tamo mi zakažu pregled (i ako trudnice ne zakazuju). Ja već ulazim u peti mesec trudnoće i tamo mi potvrdjuju trombofiliju. Bockanje, špricevi, strah kako ću sama sve to.

Brzo je vreme prošlo do termina.12.11. termin i ništa se ne dešava.18.11. se javljam u bolnicu. Bez ikakvih naznaka da ću se poroditi. Doktor tu pocinje da galami šta sam čekala, pa svašta može da se desi.19.11. ujutru mi stavljaju gel, i polako počinju bolovi, za 2 sata otvorena skroz. Boli, ali nije strašno. Kreću naponi i doktor pokušava da mi izbuši vodenjak. Čudnim izrazom lica kaze: „Pa nema vodenjaka!“ Pokušavajući da me ne uplaši samo mi je rekla ide drugi napon, bebu moraš da izguraš! Rodila se moja mrvica, palčica, 2050gr. Jedva je plakala. Pokazali su mi je i odveli. Doktorka mi je samo rekla da nije sve ok i da mora u inkubator.

Picture – healthline.com

Do sutradan ujutru nisam imala nikakvu informaciju, čak nisam znala ni da li je živa. Ujutru vizita mi saopštava da beba ima krvarenje na mozgu, i da ima trombofiliju, da ne znaju da li će imati posledice, a 80% da hoće. Super je napredovala, i sve je bilo ok do sedmog meseca. Počela sam da primecujem kada joj se spava, ili kada se probudi da kleca glavom i da mljacka. Videlo se da su te radnje van njene kontrole. Odemo kod doktora i ona kaže da je sve to ok.

Na moju inicijativu vodim dete kod neurologa na EEG glave. 7 dana, kao 7 godina čekanja. Ulazim u ordinaciju, ona spava u mom naručju, i lekar mi saopštava da moje dete ima EPILEPSIJU – MIOKLONU. U tom trenutku ja samo vidim da doktor priča ali ga ne čujem… Sav svet mi se srušio u trenutku. Onda počinje naša borba, uz terapiju koju je koristila 3godine. Hvala Bogu, moja palčica je sada prava princeza koja je napunila skoro 5godina. I ne razlikuje se od svojih vršnjaka ni u jednom pogledu. Samo da vam kažem, od prvoga dana znala sam ja da je ona moja hrabra mrvica ❤️

M.B.

Ostavite komentar