Kreće treći napon, ja osećam da će beba izaći, svukla pantalone i beba kreće sa nogicama napred…

Bio je 6-ti oktobar imala sam zakazan CTG u 14h, a istog dana i ultrazvuk u 17h. Doktorka je rekla da je sve u redu, ali da se beba nije okrenula i da cu morati na carski rez i da se 9tog javim u bolnicu a 10tog da me porode. Vratila sam se kuci, koja je udaljena od grada 20 km. Nakon pola sata dobijem dijareju i povracanje, ali nista drugo nije naslucivalo na porodjaj.

Posle jos pola sata poceli su naponi, tacnije samo jedan napon. Usla sam u sobu i rekla sam muzu da osecam neki bol, ali da nisam sigurna da li je porodjaj krenuo ili je posledica dijareje. Rekla sam mu da bi trebalo da krenemo u bolnicu za svaki slucaj da vidimo sta je u pitanju. U tom momentu pocinje drugi napon i puca vodenjak. Uletela sam u kuputalo i samo se malo oprala, navukla majicu i pantalone i krenula da izlazim napolje iz kuce. Medjutim, krece treci napon i ja osecam da ce beba izaci. Svukla sam pantalone i beba krece sa nogicama napred.

Prvo su izasle noge do kukova, i ja zovem svekrvu. Svekrva se uspanici i jedva uhvati bebu za noge napolju u mraku. Tog trenutka rodila se moja devojcica.Svekrva je od soka izgubila svest. Ja sam uzela bebu i unela je preko stepenica u kucu. Sva sreca pa nije bilo puno stepenika. Svekrva dodje sebi i trci po muza da mu kaze da sam se porodila, on sav u panici zove hitnu pomoc, a ona sva zbunjena odlazi da nadje neku babu da razdvoji mene i bebu. Hitna pomoc je dosla nakon vise od sat vremena. Medjutim prilaz kuci je nezgodan.

Oni su stali negde oko 800m od kuce. Dosli su i samo uvili bebu. Onda ih je muz stavio u kola jel gospoda ne mogu da idu peske 800 m, a ja sam tako sveze porodjena isla peske tih 800m.Kad sam dosla do kola hitne pomoci rekli su mi da legnem pozadi i uzmem bebu. To sam odbila, i sela sam na stolicu a bebu sam drzala u narucju. Dok su oni svi sedeli napred u kabini. Eto, toliko o njihovoj pomoci. Kad smo stigli do bolnice, oni su izneli kolica da me stave u njih, ja nisam htela. Uzela sam muza pod ruku i u lift, a dete je nosila sestra.

Kad smo stigli na prijemno doktor je zvonio na vrata. Babica je otvorila vrata, a doktor joj je rekao da sam se porodila kuci i da nas prime. Babica je zacudjeno pitala: „Pa gde Vam je ta zena“ ? a doktor je pokaze na mene i kaze :“Pa, evo je!“ Ona me zacudjeno pita: „Kako ti stojis“? a ja joj odgvaram:“Pa necu valjda da legnem.“Kada sam primljena u bolnicu radjena mi je instrumentalna revizija zbog opasnosti ostataka posteljice. Hvala Bogu,sve je bilo u redu. Beba i ja smo primile zastitu i to je sve. Izasli smo cetvrtog dana iz bolnice.

Ostavite komentar