„KADA SAM OSTALA TRUDNA BILO JE PUNO ALI PUNO SUZA, NARAVNO RADOSNICA“ – priča naše mame Tamare Mirković

Mm da , želim sa Vama podeliti svoju priču . Bajkovitu priču …


Ja sam Tamara, supruga najboljeg muža na svetu i jedne najdivnije duše koja ima sada 7 meseci. Pre nego što počnem da vam pišem svoje iskustvo ispričaću vam šta mi se dogodilo kada sam imala samo 2 godine kako bi razumeli celu priču.
Sa dve godine operisala sam slepo crevo koje je već bilo puklo nekoliko dana u meni. Imala sam sepsu, gubili su me dva puta tokom operacije i jedva sam spašena.
Kada sam ostala trudna , bilo je puuuno ali puno suza , naravno radosnica . Moj tata je bio taj koji je najvise plakao , ali u jednom trenutku sam se zabrinula i upitala ga: „Tata , da li je sve uredu, da li si srećan zbog mene ?“ , jedva je došao do reči i odgovorio mi : “ Ja držim nešto u sebi već 21-nu godinu…. Ne mogu više. Kada si operisana sa dve godine rečeno mi je od strane lekara da nikada nećeš moći da ostaneš trudna , i koliko me je to bolelo ćutao sam da ne zna ni tvoja majka za to.Ja nisam srećan ja sam presrećan, hvala ti što ćeš mi podariti unuče „.

Baby girl on her stomach with teether in the mouth

Ne mogu rečima da vam opišem osećanja koja su nas preplavila . Moj suprug tada nije bio zaposlen , završavao je kurs u Sremskoj Kamenici za policajca . Tokom cele moje trudnoće vidjali smo se samo vikendom ,jer su njih puštali samo za vikend kući . Ali ti vikendi su bili nezamenljivi.
Ja sam celu trudnoću radila nokte , pošto se time bavim a prestala sam sa radom kada sam ušla u 9ti mesec . Putovala sam , radila , šetala , vozila bicikl , trčala. Ništa mi nije smetalo osim povraćanja. Jednom rečju obožavala sam što sam trudnaaa!! U mojoj 17-oj nedelji rekli su nam da nosim dečaka i odlučili smo da će se zvati Strahinja . Koliko sam oko svega bila uzbudjena stvarčice sam počela da kupujem od onog trenutka kada sam saznala da sam trudna . Zatim na svaki naredni pregled doktorka nije mogla da mi potvrdi pol, beba se okrenula i bila karlično . I tako do kraja trudnoće. Otišla sam da zakažemo carski rez iako sam bila veliki protivnik (pošto mnogo gledam filmove u mojoj glavi bilo je zamisli da će da mi zamene bebu dok ja spavam hahah ) , ali u medjuvremenu beba se okrenula i čekamo (jupiii ostvarila mi se zelja staviće mi je odmah na grudii) .

Od datuma termina porodjaja prošlo je nedelju dana i zbog toga su mi za ujutru zakazali indukciju. Pošto mi suprug nije bio tu svekrva mi je ponudila da spava sa mnom u slučaju da mi krenu bolovi . U toku noći osetila sam nešto ali nisam bila sigurna , ukucala sam na netu da vidim da li je to to i ispostavilo se da jeste . Probudila sam svekrvu (koja je ogroman paničar) , počela je da mi masira stopala ,noge, šake kao da me priprema za boks meč. Brzo sam se istuširala izmedju kontrakcija i dok sam se oblačila pukao mi je vodenjak . Brzo smo krenuli u bolnicu , gde su me pripremili i odmah odveli u porodjajnu salu . Porodila sam se za nepunih dva minuta , dobila sam ćerku Stašu. Najlepšu na svetu iako nisam ocekivala. (I onda zamislite carski rez , umesto dečaka dobila sam ćerku , sigurno bih tražila DNK da vidim da li je moja jer
sam trebala da nosim dečaka hahah)
Osećanja ? Osećanja u tom trenutku: ogromna ljubav , ogroman ponos , ejj Tamara rodila si divno biće , pa vidi jee ona je med medeni! Stomak mi je odmah splasnuo, kada su me odveli u sobu ustala sam nakon pola sata i okupala se, ne mogu da kažem da me rana nije bolela ,ali od sreće sve prolazi, od tolike ljubavi zaboraviš na sve i na bolove i na porodjaj.
Tata je preponosan na svoju ćerk, kaže biće dzudista kao on kad poraste gledaće je sa tribina i vikaće : “ Da to je moj sin „!! Staša je nešto najlepše što nam se desilo u životu. Ona je naša nežnoća, tako bih je opisala.
Ovo mi je bila prva trudnoća, i jedno dirljivo iskustvo . Izvoljevanja u toku moje trudnoće nije bilo, mislim da je sve do glave . Ako si trudna nisi bolesna! Šetaj, vozi bicikl , radi stvari koje tebi prijaju i uživaj !

S ljubavlju porodica Mirković

Ostavite komentar