„Kad sam rodila Maju, i lekari i sestre su se začudili kad su je videli. Ja sam tačno znala o čemu se radi – to smo imale i ja, i moja mama i moja baka…“

Celo porodilište čudilo se kada je videlo Maju, ali ne i ja – tačno sam znala o čemu se radi.

Tako svoju priču počinje Talita Josef Aziz Viera (43) iz Brazila. Talita je mama jedne male Maje, koju je rodila novembra 2018. godine. Maja je postala prava zvezda društvenih mreža zahvaljujući belom pramenu kose sa kojim je rođena.

Maja je danas zvezda Instagrama, a mama ne propušta priliku da je obuče u neki zanimljivi kostim – najčešće je to Kruela De Vil, koja takođe ima delimično belu, a delimično crnu kosu.

  • Svi lekari i sestre bili su začuđeni kada su videli Maju. Ja sam to očekivala, jer sve žene u mojoj porodici imaju taj beli pramen kose – kaže Talita.

U pitanju je genetski poremećaj, pijebaldizam, usled koga dolazi do problema sa prouzvodnjom melanocita. Nekada ovaj poremećaj prate i problemi poput heterohromije, ali često ostaje i na nivou različitih nijansi u kosi.

  • Ja ohrabrujem Maju da voli taj svoj beli pramičak, kao što je mene ohrabrivala moja mama, a moju mamu njena mama i tako iz generacije u generaciju – kaže Talita, dodajući da se u tinejdžerskom periodu ipak stidela svog belog pramena. Međutim, uskoro je, kaže, počela da uviđa lepote u različitosti.

Izvor: zena.blic.rs

Ostavite komentar