Ginekolog GAK u Kliničkom centru u Nišu, suspendovan je sa posla jer je pijan hteo da radi kiretažu jednoj pacijentkinji

Dr B.T ginekolog GAK u Kliničkom centru u Nišu, suspendovan je sa posla jer je 11. februara pijan hteo da radi kiretažu jednoj pacijentkinji.

– Nakon alko-testiranja utvrđeno je da ima 2,09 promila alkohola u krvi, zbog čega je protiv njega odmah pokrenut disciplinski postupak! Ako komisija utvrdi da je došlo do uznemiravanja pacijenata, osoblja ili nedoličnog ponašanja, biće sprovedene sve zakonske mere pa i otkaz. Tražiću da budu najrigorozniji u zakonskim okvirima. O incidentu sam obavestio i ministra zdravlja dr Zlatibora Lončara – kaže direktor KC Niš prof. dr Zoran Radovanović.

Radnik obezbeđenja Z. M., koji je alarmirao nadređene, u pisanoj izjavi upravi KC Niš naveo je da je dr Todorović došao pijan na kliniku na dežurstvo nakon čega je jednoj pacijentkinji hteo da radi kiretažu.

„Pacijentkinja se usprotivila videvši u kakvom je stanju. Požalila se dežurnoj sestri jer je bila uplašena. Dr Todorović je pred njom radio čučnjeve da bi dokazao da nije pijan i pozivao je u sobu ‚da je oslobodi od straha‘“, navodi se pored ostalog u izjavi Z. M.

– Zatekao sam ga u sobi gde je pokušavao da pregleda operisanu ženu. Pokušavao je da je skine, ona se branila. Dežurna sestra je pozvala direktora klinike i dala mi mobilni. Doktor Todorović je tada pobesneo i počeo da mi preti – navodi se u izjavi Z. M.

On je pozvao kolege u pomoć jer je dr Todorović hteo da se fizički obračuna s njim.

Kako se lekar nije smirivao, zatraženo je alko-testiranje alko-metrom. Lekar je odbijao da uradi alko-test punih sat vremena, tokom kojih je popio pet limenki „fante“.

Nakon što je na kraju pristao, pokazalo se da u krvi ima 2,09 promila alkohola.

Budući da je i dalje nasrtao na Z. M., pozvana je policija koja ga je upozorila, a juče i protiv njega podnela prekršajnu prijavu.

U Osnovnom sudu u Nišu kažu da je Todoroviću upućen nalog da se 12. marta javi na izdržavanje zatvorske kazne. On je osuđen u oktobru prošle godine na godinu i po dana zatvora i novčanu kaznu od 300.000 dinara jer je od supruga jedne porodilje tražio na poklon mobilni vredan 170 evra. Policija ga je snimila u holu klinike kako prima telefon.

Pročitaj još: Ovo su simptomi DEPRESIVNE VAGINE: Mnogo žena pati od nje, a retko koja zna o čemu se ZAPRAVO RADI

Ostavite komentar