Ešerihija mi je napala bebu i drugi porođaj mi je bio hitan prevremeni

Zdravo svima
Imam 24 godine I imam dve prelepe devojcice.
Moja prica pocinje od 👉 👉👉

2016- prva trudnoca radjena kiretaza, plod se nije razvio, srce nije kucalo morala kiretaza. 2017- rodila sam prelepu cerkicu Minu,prevremeni porodjaj u 34 nedelji
rodjena sa 2740g, sve u najboljem redu. Prvi deo sam pisala pre 3 godine kada sam rodila prevremeno devojcicu u 34 nedelji, sada je velika ima 3.5 godine i dobila je Nedu. Sada sledi drugi deo moje price…

2020- ostajem trudna. Na prvim kontrolama sve je bilo u redu negde u 20 nedelji predlazu mi serklaz jer je prvi bio prevremeni rekli su da ce verovatno I drugi biti, zato ga predlazu. Odrade mi serklaz za jedan dan (nije nista strasno, sve je proslo OK). Kako su prolazili meseci negde mozda 6-7mesec kada sam radila briseve nadju mi eserihiju u brisu, lecili smo lekovima. Sledeci bris posle eserihije bio je super, ocistilo se sve nemam vise bakterije.Inace su one od serklaza (strano telo).

Medjutim u 32 nedelji nekoliko dana pre radim bris, krv sve super…Ali ja ustajem ujutru krenuli bolovi malo po malo ziga, boli. Popijem kafu ono sve jace I jace, pozovemo doktorku kaze sigurno eserihija uzmi vaginalete, pij za bolove, ceo dan ja sam tako radila. Medjutim sve vise I vise krece. Kako vece pada postaje nepodnosljivo. Brzo se spremim krecem u porodiliste oko 20h-21h, prime me na pregled kaze sve je u redu I beba, I ultra zvuk super, nema znaka za porodjaj a verovatno je eserihija I vrate me kuci u 22h.

Dodjem kuci pod jakim bolovima, uspavam starije dete I kazem muzu ja vise ne mogu idemo mi ponovo.Odemo ponovo u 00h stizem kaze pa ponovo vi, pregledaju me daju mi inekciju za bolove I kazu da ostanem na odeljenje da me prate. U tom me ostave, pregledaju ponovo kazu dacemo ti inekcije za bolove jos dve I inekciju za bebina pluca ako dodje do porodjaja.

Samo sto mi dali ja sam zakukala jako I odmah u salu, pregledaju rade ctg I kazu morace porodjaj jer polako krece, skidaju serklaz pod bolovima jedva ga skinu. Pridju I kazu porodjaj krece mi moramo da vas porodimo pa kako bude, ne smeju vise da cekaju jeste rano 32 nedelja ako mora, nasta ja pristajem jer vidim I sama da je krenulo…Uspavaju me jer je carski.

Bude me u sobi, devojcicu ste rodili sve je u redu, ziva I zdrava ima 2080g
Ja presrecna sve je proslo super.Medjutim posle sat vremena dolazi doktorka I kaze beba hitno mora za Nis, nemaju neke injekcije koje mora da isprima kao terapiju jer se u stomaku zarazila bakterijom eserihijom, borila se 3 dana pred porodjaj I zato je usledio prevremeni.Vi cete biti ovde, a beba mora za Nis, pre odlaska doci cemo da je vidite.

Otvaraju se vrata ulaze I voze inkubator.. da to je onaaa. Ali ja ne vidim jer lezim ne mogu da se pomerim a ona je u inkubatoru ne vidi se jer je spremna za Nis… Sestra uzima moj telefon I slika mi je, samo tako sam je videla prvi put. Odvedu je, ja sam ostala u sobi ne znam gde nalazim ocajna, ne znam sta da mislim, ne mogu iz kreveta da mrdnem imala sam dren. Starije dete kuci ja u porodilostu a bebu odveli za Niš.

Svaki dan smo zvali da vidimo kako je, svakog dana u 12h razne informacije daju,
jedan dan kazu imala temperaturu, drugi dan OK, treci dan jede lepo, pa ne jede lepo. Sekiras se svih 24h dok ne pozoveš ponovo, jer ne primaju posete u Nisu zbog Korone.
Tek 9. dan kada sam ja izasla i otisla sam za Nis. E tada pocinje sve…

NAJTEZI I NAJLESPI DAN U MOM ZIVOTU UPOZNAVANJE SA BEBOM POSE 9 DANA NAJTEZI JER JE NISAM UPOZNALA, NISAM DODIRNULA, NISAM POLJUBILA, NI VIDELA
NAJTEZI JE JER SAM STARIJU OSTAVILA KUCI, A NAJLEPSI JER SAM UPOZNAL SVOJE CEDO

Ulazim u sobu ona u inkubatoru, malecka, malo veca od mog dlana, daju mi flasicu I kazu da je nahranim, ja drtih prilazim, ona povezana na sondu, kablova oko nje, polako provucem ruku kroz kablove, podignem glavicu I krenem da je hranim, rucice meke, nozice isto…

Drhtala sam cela. I tako 3 naredna dana hranili se na flasicu u inkubatoru, nisam je uzimala stojeci sam je hranila po sat dva… I 12 dan njenog zivota kazu danas idete kuci, najsrecija sam bila, iskljucili je u inkubatoru, skinuli kablove, sondu, igle I kazu mi da je uzmem kako bi je okupali isredili. NAJLEPSI osecaj, uzela sam je u naručje prigrlila uz sebe, prvi put sam je dodirnula posle 12 dana, prvi put izljubila i mazila.

Kada smo dosle kuci kod seke, seka je bila presrecna jedva je cekala da se vratim sa bebom. Sada Neda ima 6meseci I sada sam velika, jedem kasice, gugucem, igram se rucicama, seka Mina se igra sa njom, obozavaju se! ❤️

Ovo je drugi deo moje price
dva prevremena porodjaja carskim rezom
dve prelepe devojcice ❤️❤️❤️

Hvala mami Miljani Mrčić na podeljenom iskustvu, a dečici želimo bezbrižno detinjstvo uz poruku čitaocima da je sve više ovakvih priča, i nažalost ima i mnogo težih posledica i ishoda zbog bakterija i gljivica, pogotovo kada se radi o bakteriji Escherichia coli – lečite je na vreme.

Ostavite komentar