Doktor Sanjin Bilalović za portal Klub beba trudnica i mama

Sanjin Bilalović rođen 18.08.1990 iz Novog Pazara.

Završio osnovnu i srednje medicinsku školu u Novom Pazaru i nosilac je Vukove diplome.

Takođe završio Medicinski fakultet u Nišu 2017 godine. Diplomirao 10 marta na katedri za hirurgiju, oblast neurohirurgija na temu „Kranijalna neuroendoskopija“

-Oblast za koju sam sada zainteresovan i cime cu se baviti u buducnosti je ginekologija sa akuserstvom. Dodaje Bilalović.

Na pitanje kako je odlučio da se bavi medicinom i postane lekar odgovorio je:


-Odlucio nisam, bilo mi je odluceno kad sam rodio. Poticem iz lekarske porodice i genski mi je odredjeno da budem lekar. Kasnije na studijama sam naravno zavoleo medicinu i danas mi je to velika ljubav. Ponosan sam na sebe jer sam ispunio najvecu očevu želju koji je najvise od svih voleo da budem lekar.


A na pitanje čime voli da se bavi u slobodno vreme odgovara:


-Pored medicine bavim se fitnesom,volim fudbal,filmove i dobre knjige (trilere narocito).
Završio je obavezni lekarski staž u trajanju od 6 meseci (2 meseca provedenih na ginekogiji) i trenutno sprema državni ispit.

Na pitanje šta bi izdvojio za pamćenje u dosadašnjoj karijeri doktor odgovara?


-Pamticu cela 2 meseca provedena na ginekologiju jer mi se tu i rodila ljubav prema toj grani (hteo sam inace da se bavim neurohirurgijom i bio sam uporan u tome ali sudbina mi odredila izgleda drugi put). Kao stazista asistirao sam na preko 15 carskih rezova, isto toliko porodjaja, celodnevni rad u ginekoloskoj ambulanti i nekoliko dezurstava gde sam se trudio da sto vise naucim i izuzetno sam zadovoljan s obzirom da sam stazista a radio sam skoro sve kao na specijalizant.


Pitali smo doktora šta planira za budućnost,on odgovara…


-U buducnosti zelim da postanem dobar lekar,specijalista genikologije i akuserstva, posebno me interesuje rad u operacionoj sali i planiram da se usavrsim za laparoskopske intervencije. Zelja mi je naravno ako Bog da, da idem do samog kraja skolovanja tj do magistrature i doktorata.

I za kraj pitanje kako će on doprineti klubu,Bilalović odgovara:


-Trudicu se da svojim znanjem pomognem buducim majkama u najlepsih 9 meseci u njihovim zivotima.


-Saglasan sam da cu pisati tekstove iskljucivo samo za ovaj sajt za bebe i svako kopiranje mog autorskog dela bice protiv moje volje i protiv pravila ovog sajta.


-Moja poruka za buduce majke bi bila, da 9 meseci uzivaju u tome sto im je Bog dao jer na kraju najlepse je biti majka.

Ostavite komentar