Doktor Dragan Mitić za portal Klub beba trudnica i mama

Doktor Dragan Mitić 33 godine,rođen u Pirotu, živi u Nišu. Završio Pirotsku gimnaziju, zatim Medicinski fakuletet u Nišu 2010 godine, a 2017 i specijalizaciju iz radiologije.Oblast interesovanja radiologija. Za sebe kaže da živi u ravnoteži i sa čestičnim i sa talasnim. Kao X zrak, ili plaža i more.


Kako ste odlučili da se bavite medicinom?

-Medicinom sam odlučio da se bavim na čudnoj tromedji fakuleta organizacionih nauka, prirodnomatematickog (odsek hemije) i medicisnkog. Mada je i serija E.R. bila prilucno popularna tih godina…

Doktor Mitić je zapošljen u službi za radiološku dijagnostiku opšte bolnice Pirot.

A na pitanje da li doktor pamti neku anegdotu ili neprijatnu situaciju sa pacijentima on odgovara:

-Svaka situacija sa pacijentima može da bude oplemenjujuća, zavisi od toga kako se postavite. Bolnice nisu fabrike šampona pa da lepimo dijagnoze kao etikete. Osim stetoskopa uvek je važno ne zaboraviti i osmeh. Svakako je svega bilo mnogo više dok sam radio u Službi za zbrinjavanje urgentnih stanja jer dijagnostička radiologija nosi mnogo manje direktnog lice-u-lice odnosa sa pacijentom. Stetoskop sam stavio u fioku. Osmeh čuvam i dalje. I naravno to nije ono što ste me pitali, ali eto… Anegdota je bilo, ali ih čuvam kao lične uspomene.

Dr Dragan kaže da je za njega budućnost sada. Ne ostavlja važne stvari za sutra. Živi svaki dan.

-U saradnji sa urednicom kluba,prihvatio sam poziv i nadam se da ću ispuniti očekivanja davajući Vam odgovore u skladu sa mojom kompetencijom.Pozdrav svim članovima grupe. Dodaje dr Mitić.

 

Ostavite komentar