Da li je u redu da muškarci slave rođenje bebe uz alkohol dok su žene u bolnici?

Rođenje deteta uzbudljiv je čin. Istovremeno, za ženu je ponekad težak, stresan i bolan, posebno za prvorotke koje ne znaju šta ih čeka. Dok rađa, žena prolazi kroz različite vrste telesnih i psihičkih promena i boli.

TikTokerka Andreja K. nedavno je podstakla na razmišljanje pitanjem, a to je je li u redu da se muškarac opija dok žena rađa?

“Svaki put kad žena rodi, otac deteta će se u većini slučajeva ubiti k’o majka negde s prijateljima, da bi navodno obeležio i proslavio to što je postao otac“, rekla je u videu koji je objavila na TikToku.

„Meni je to toliko ružno zato što je žena koju ti navodno toliko voliš, žena koja je tebi podarila to dete proživela toliku traumu fizički i psihički. Treba tvoju podršku, ljubav, sigurnost i tebi je prioritet da odeš da se napiješ s prijateljima, a ne da budeš uz tu ženu i to dete. Ne znam, meni automatski muškarac zbog toga padne u očima“, zaključila je.

Video je skupio 250 hiljada pregleda i dosta komentara žena.

„Hvala Bogu da je neko ovo rekao“, „Uvek mi je to bilo preglupo“, „Da, da i da! A tek momačke večeri uz striptizete i alkohol, kao da veza dotad nije postojala“, „Istina živa“, „Tradicija“, složile su se s njenim razmišljanjem mnoge žene, a i poneki muškarac.

Između ostalih, komentarisala ga je i Ela Dvornik.

„Moj muž je spavao sa mnom u bolnici dok nisam otišla kući i otvorio mi prvo pivo.“

Ostavite komentar