Čim su lekari videli posteljicu,zatvorili su me i PREKINULI OPERACIJU

Kada je ušla u 28. nedelju trudnoće, Kristen Terlizi je otišla na ultrazvuk, i tada su stvari koje su se dešavale počele da čude lekare.

Kristen je na porođaju iznenadila lekare
KRISTEN JE NA POROĐAJU IZNENADILA LEKAREFOTO: PROFIMEDIA

Do tog trenutka, trudnoća je bila sasvim uobičajena. Međutim, rezultati tog poslednjeg ultrazvuka pokazali su da odjednom nema vidljive granice između posteljice, materice i bešike.

Ultrazvuk je iznenadio sve
ULTRAZVUK JE IZNENADIO SVEFOTO: PROFIMEDIA

Ispostavilo se da Kristen pati od poremećaja po imenu placenta perkreta, prilikom čega placenta raste kroz miometrijum, probija zid materice i može da ugrizi vitalne organe.

U julu 2014. godine krenuo je porođaj, a pomagalo je 30 hirurga iz više disciplina, a tu su bile i babice. Kada su lekari došli do posteljice, otkrili su da se proširila mnogo više nego što su očekivali. Kristen je bila ugrožena, pretila joj je infekcija i spontano krvarenje.

Tada su lekari zaključili da je jedina stvar koju mogu da urade – da prekinu operaciju. Umesto toga su je zatvorili sa netaknutom posteljicom.

U naredna tri dana Kristen je ležala u bolnici i još nije videla svog sina, Lea. Test krvi pokazao je da se Kristen sprema otkazivanje jetre. I kada je Leo napunio sedam nedelja, čekala ju je velika i teška operacija.

Sve je na svu sreću prošlo kako treba. I Kristen i njen sin Leo osećali su se odlično, a njeno iskustvo sa osobljem bolnice bilo je toliko lepo da je rešila da tamo volontira.

– Uz mene je sve te teške dane bio čitav tim ljudi koji je navijao za mene, hrabrio me i pazio na mene. Sve to me je ostavilo u pozitivnom šoku – kaže Kristen. Ona danas putuje po Americi i govori o svom iskustvu i motiviše ljude da u većoj meri doniraju krv.

(littlethings.com)

Ostavite komentar