Brutalan VIDEO pokazuje zašto nipošto NE SMETE da ostavljate dete u kolima na suncu

Ako je temperatura vazduha 25 stepeni Celzijusa, u automobilu parkiranom na suncu ona će za vrlo kratko vreme dostići 40 stepeni. Na temperaturi od 35, u kolima će za manje od 10 minuta biti čak i 50 stepeni.

Upravo zbog toga, nipošto ne smete ostavljati dete samo u automobilu za vreme velikih vrućina, bez obzira na to koliko žurite ili koliko ćete se kratko negde zadržati.

Podstaknut takvim neodgovornim postupcima roditelja, zbog kojih u SAD tokom leta svakih 10 dana umre jedno dete, nasto je i ovaj kratak fim koji na veoma brutalan i emotivan način pokazuje kakva može biti posledica takvog nesavesnog ponašanja roditelja.

Slabo dečje telo, u ekstreminim temperaturnim uslovima, može da se pregreje za samo 15 minuta, što za jako kratko vreme može da izazove fatalna oštećenja mozga i bubrega!

about:blank

Kada telesna temperatura dostigne 40 stepeni celzijusa unutrašnji organi počinju da otkazuju. Na 41,6 stepeni dete umire. A kod takvog ishoda ni otvoren prozor nije ni od kakve pomoći.

A ukoliko vam se nekada ipak dogodi da ostavite dete u automobilu neko vreme, imajte na umu da mu je najvažnije što pre spustiti temperaturu. Premestite ga u hlad, nakvasite peškir ili majicu hladnom vodom i rashladite telo deteta. Hladite ga i lepezom ili bilo čime što imate pri ruci.

Ako dete nije u nesvesti, nego samo pokazuje znake iscrpljenosti, dajte mu da pije dosta tečnosti.

(Telegraf.rs)

Ostavite komentar