Bebini otkucaji preko 210 hitno radjaona!

Cao draga!Pisem Vam iz Tuzle iz BIH.Evo i moja prica!Naime prvu trudnocu sve bilo oke rodila poslje termina djevojcicu tesku 3650 bez ikakvih problema za 10min sve oke!Nakon 14 mjeseci ostajem opet trudna! I ajde finansijski situacija bila bolja odlucim se za privatnika!Svake sedmice sam imala pregled i uz vaginalni!Ajde kontam to mora tako !10 sedmica ja se osjecam suoer osim povrqcanja i slabog apetita!Odem na posao i tako sa kolegicama zezamo i imala sam osjcaj da se upiski odem u wc ono obilno krvarenje !

Istog momenta sa kolegicom odem doktoru ona kao sve je oke ali idi ma UKC !Odem gore doktor kad je vidjeo koliko sam puta pregledana vaginalno ufati se za glavu.Kaze veliki hematom citavom duzinom da bogda da plod ostane ukljuci duphaston apaurin injekcije progesterona!i kaze kuci i wc krevet ali mislim da neces uspjet!Muz me tjesi ne brini sta god bude bit ce jos djece ja uplakana kazem borit cu se za ovo djete!Tako je biko nakon 7dana sam hematom iscurio plod ostao bez ikakvih problema!Slijedeci mjeseci su bili mirni s tim da sam trudnocu prebacila u DZ !Ali ulazim u 8 mjesec tu pocinju problelemi!

Jedan dan beba je bila previse aktivna jako me stomak bolio pokupim se i na ukc odmah ctg radjen nema bolova ali bebini otkucaji preko 210 hitno radjaona! Prenocim u radjaoni ujutro me prebace na odjeljenje i tako 3 dana noc u radjaoni,da na odjeljenju!Apaurin i puste me kuci!Dodjem na kontrolu za dva dana ista stvar opet me ostave i ponovo ista procedura!Ali eto da izdrzim do 38,nedjelje moram radi bebe nije problem!Dodje dan bebu nikao ne osjetim a bolovi u stomaku jaki!

21h odem opet na ukc primaju me sa istim problemom gdje jedan dok kaze bit ces tu par sati i idi kuci 37,punih nedjelja!Ja kazem oke!Ulazi sef odjeljenja u vizitu i ovaj mu prenosi sve covjek kad je pogledao ctg ma odmah CARSKI,ja sva zbunjena on kaze ne valjaju ovi otkucaji odmah na CARSKI! ? 23 :30 budim se i odmah pitam za bebu kazu da je sve oke i da je malac dobro 3600 54 dug!Ujutro nas prenose na odjeljenje!Samo sam o njemu razmisljam ali ga ne donose kad pitam sta je,odmaraj se i ti i on doveli ga za 3 dana samo 2 put s tim da ga iz zdravstvenih razloga nisam mogla dojiti!

Treci dan ja otpustena oni govore da on ostane jos jedam dan!Odmah sam pocela plakati ona kaze zbog posljedica tahikardije(ubrzanog rada srca),moraju mu radit cesce uz mozga i mjeriti secere!Ja opet u plac doktor kaze da ce sve uciniti da ga puste…Nakon pola sata dolazi i kaze moze,ali svaka dva dana na uz i vanjenje krvi,oke nije problem!Zbog patnje koje je dozivio dok je imao te tahikardije imao je tremor ruku duze vreme,i usporen je malo tj neke stvari kasnje radi nego ostala djeca kazu da to do 2 godine tako bude.Sada ima 9 mjes meni je kao i svaka druga beba jedina stvar sto je sa 7 i po prosjedio i poceo jesti!

Moj savjet je da dobro gledate kada birate doktora da nije bio dezurni sef odjeljenja dr Fatusic pitanje je dal bi moja beba bila ziva.A sada uzivam u svojim andjelima i nadam se da se ovo nece nikome ponoviti!

 

Ostavite komentar