ANTIMETIL: Pomoć kod jutranjih mučnina

Trudnoća je snažan i kompleksan psihološki događaj, ali je sasvim prirodno fiziološko stanje. To je period koji počinje od momenta začeća a završava se porođajem. Ovo je najlepši period u životu žene, novo, neponovljivo iskustvo koje na kraju donese novi, maleni, prelepi život. U ovom razdoblju u telu žene dešava se niz fantastičnih promena, koje se inače van trudnoće ne javljaju. Ne zove se trudnoća bez razloga drugo stanje.

Neko mudar je rekao da trudnoća predstavlja najveći i najljepši dar žene čovečanstvu.

Sve je više dokaza koji potvrđuju da su zdrava i uravnotežena ishrana, normalna telesna težina i životni stil koji podrazumeva laganu fizičku aktivnost ključni faktori za zdravlje i majke i deteta.

Promene tokom trudnoće

Najčešće promene u toku trudnoće su: umor i pospanost, muka, povraćanje, gorušica, povećano lučenje pljuvačke, loše varenje, nadimanje, gađenje prema određenoj hrani, osetljivost na određene mirise, želja za određenom hranom, učestalo mokrenje, a javljaju se promene i na emotivnom planu u obliku česte promene raspoloženja, radosti, žalosti, plačljivosti i straha.

Jutarnje mučnine su skoro najčešći simptom trudnoće koji pogađa gotovo 85% trudnica. Česta su pojava u ranoj trudnoći, a uglavnom nestaju posle 12 nedelje. Većina trudnica ove probleme doživljava uglavnom ujutro, ali se mogu javiti u bilo koje doba dana. Praksa je pokazala da je način ishrane veoma važan kada je u pitanju smanjenje povraćanja. Treba izbegavati hranu koja izaziva gađenje, nadimanje, hranu sa jakim mirisima. Preporučuju se manji, a češći obroci.

Trudnicu treba informisati da će muka i povraćanje prestati spontano.

Kako pomoći trudnici?

Potpuno prirodno rešenje jeste đumbir. On efikasno i bezbedno smanjuje mučninu i povraćanje, doprinosi normalnom funkcionisanju digestivnog trakta i pravo je rešenje za dobrobit stanja u želucu. Karakteristike đumbira su da deluje brzo, doprinosi smanjenju osećaja mučnine, bezbedan je, nema sedativni efekat, ne izaziva pospanost i poremećaj motorike.

Ne dozvolite da vas mučnine ometaju da uživate u trudnoći!

U apotekama se, na sreću trudnica, može kupiti đumbir u tabletama pod nazivom Antimetil.

Antimetil® tablete su sitne i lako se gutaju. Svaka tableta sadrži 50 mg standardizovanog suvog ekstrakta korena (rizoma) đumbira, što je jednako količini od 500 mg đumbira u prahu. Studije su pokazale da je preporučena količina đumbira za postizanje dejstva ekvivalentna 1000 mg đumbira u prahu dnevno, a upravo ta količina se nalazi u 2 Antimetil tablete.

Antimetil tablete trudnice mogu koristiti od početka trudnoće, i to najbolje jednu tabletu ujutro i jednu u podne.

Đumbir zaista pomaže

Klinička ispitivanja u koja su bila uključene trudnice, pokazala su da je đumbir efikasan i bezbedan za primenu već od prvog meseca trudnoće. Osim za ublažavanje mučnine u trudnoći može se koristiti i kod putne mučnine (kod trudnica, odraslih i dece starije od 3 godine), kao i u slučajevima lošeg varenja, nadimanja i prekomernog unosa hrane.

Stanja kada treba tražiti pomoć od lekara:

Mučnina i povraćanje u ranoj trudnoći više od tri puta dnevno.

Povraćanje je praćeno povišenom telesnom temperaturom i bolovima.

Značajni gubitak u težini.

Kontraindikacije: preosetljivost na sastojke rizoma đumbira.

Posebna upozorenja:

Koren đumbira ne bi trebalo da uzimaju pacijenti sa kamenom u žučnoj kesi, osim ako to ne odobri lekar, kao ni pacijenti sa poremećajima koagulacije krvi, ili oni koji su na terapiji antikoagulansima. Ne preporučuje se dojliljama. Kod preosetljivih osoba moguća je pojava dermatitisa.

Pre upotrebe proizvoda, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Ostavite komentar