Žene su POLUDELE ZA OVIM TRENDOM i masovno TO URADE pre nego što se PORODE: Slatko i simpatično ili DEGUTANTNO – šta vi kažete?

Zanimljivi statistički podaci dolaze nam iz Velike Britanije, a to je da se neverovatnih 68 odsto porodilja šminka odmah nakon što donesu dete na svet. Ovakav trend sve je popularniji, a primarna želja novopečenih mama jeste da budu doterane za prvu zajedničku fotografiju sa bebom.

Kasnije one ove fotografije postavljaju na društvene mreže, a od istih je zapravo sve i počelo.

Naime, za ovaj trend „krive“ su bjuti blogerke i modne influenserke koje se vrlo brzo nakon porođaja hvale fotografijama na kojima su besprekorno našminkane.

Tako je recimo popularna mejkap umetnica Alaha Karimi najavila rođenje svoje prve bebe na Instagramu, i to fotografijom na kojoj se priprema za porođaj nanoseći nekoliko slojeva pudera.

Ona je kasnije istakla da joj je to olakšalo bolove tokom rođenja deteta.

Ona nije usamljen slučaj, recimo šminkerka Tigan Vodford na Instagramu je objavila fotografiju žene svog brata kako je šminka dok ova upravo doživljava porođajne bolove.

Spisak je u stvari dugačak – i jutjuberka Brijana Lanč je na svom drugom porođaju bila tip-top našminkana, kao i kalifornijska bjuti blogerka Aleksis Džejda.

Aleksis je zapravo u bolničkom krevetu, dok je čekala da otpočnu kontrakcije, snimala mejkap tutotijal za svoju Jutjub platformu, a svakako nije propustila priliku ni da sama dočeka svoje novorođenče našminkana.

Inače, gore pomenuto istraživanje pokazalo je i da ispitanice koje imaju od 18 do 31 godinu često idu na različite kozmetičke tretmane pre nego što dođu u bolnicu – primera radi na depilaciju, nabacivanje bronzanog tena, nadogradnju trepavica ili tretmane lica.

Većina se izjasnila da to radi kako bi dobro izgledale pred porodicom i prijateljima koji će doći u posetu, ali i da ne bi delovale umorno i iscrpljeno, ali najveći procenat ispitanika izjasnio se da to radi kako bi ispali dobro na fotografijama.

Reakcije korisnika društvenih mreža na ovaj trend su brojne i vrlo različite, baš kao što je to uglavnom slučaj o čemu god da se polemiše, pa ga jedni osporavaju, a drugi slave.

„Mislim da to nije zbog društvenih mreža. Žele lepe uspomene na taj trenutak. Žene se uglavnom ne fotografišu posle porođaja jer izgledaju užasno, ovo je način da se to promeni“, napisala je jedna korisnica Fejsbuka, a druga je dodala: „Iskreno, blago njima ako su imale dovoljno energije za to. Ja sam jedva čekala da beba izađe napolje i da nešto pojedem!“.

„Drago mi je zbog njih. Meni šminkanje nije prošlo kroz glavu i izgledam užasno na fotografijama, ali i dalje mislim da je to bio jedan od najlepših momenata u mom životu“, nizali su se komentari.

Šta vi kažete na ovaj trend? Da li biste ga praktikovali?

 

Izvor: zena.blic.rs

 

 

Ostavite komentar