U toku trudnoće lekari su me 14 puta nagovarali da ABORTIRAM: Danas moja ćerka ima šest meseci i izgleda OVAKO

Lekari su me 14 puta u toku trudnoće savetovali da abortiram, i svaki put sam odbila – kaže ova mama.

Kada je Kjera Meldrum (20) iz Jorka osetila trudove, bila je uverena da ćerku Lili Rouz neće doneti na svet živu.

– Već na ultrazvuku u 21. nedelji lekari su mi rekli da treba da abortiram, a isto su mi savetovali svake naredne nedelje, i to zato što mi dete boluje od retkog poremećaja creva – kaže Kjera, dodajući da se radi o retkom genetskom poremećaju zbog kog je deo njenih creva jako sužen.

Usled toga, beba pati i od ascita trećeg stepena, nakupljanja tečnosti u trbušnoj duplji.

– Pre nego što sam začela Lili Rouz, pretrpela sam četiri pobačaja i nije dolazilo u obzir da mi urade abortus. Jezivo mi je bilo da mi lekari iz nedelje u nedelju govore da okončam trudnoću, ali nešto mi je govorilo da će Lili preživeti – kaže Kjera i dodala da je danas presrećna što je slušala taj unutrašnji glas.

Lili Rouz je na svet došla prirodnim putem, a odmah po rođenju imala je nekoliko operacija posle kojih je provela 20 nedelja u bolnici. Tek onda Kjera je mogla da je vodi kući.

Danas, šest meseci kasnije, Lili je vesela i zdrava devojčica. Ima osetljivija creva, ali lekari kažu da su male šanse da će imati neke ozbiljne zdravstvene probleme zbog toga.

– Pošto je porođaj uranio šest nedelja, mislila sam da dete neće preživeti. Sećam se da sam čekala da zaplače, a ona je ćutala, činilo mi se kao večnost. Zatvorila sam oči u strahu, uverena da se desilo ono najgore, a onda je Lili vrisnula. Bio je to najlepši zvuk na svetu – kaže Kjera, dodajući da je tada imala prilike da vidi najlepšu bebu na svetu, koja je bila savršena.

– Od samog početka osećala sam da će ona biti dobro, i zaista, dok je sada gledam kako jača i raste iz dana u dan, shvatam da majke zaista znaju najbolje – kaže Kjera.

 

Izvor: zena.blic.rs

Ostavite komentar