U 30. nedelji TRUDNOĆE primetila sam da mi se dešava nešto NENORMALNO! Lekari su morali da me ODMAH porode, a moja beba se rodila OVAKVA

Saznanje da ćete postati roditelj prvi put u životu verovatno je jedno od najboljih osećaja na svetu, i ovaj par iz Linkolnšira u Engleskoj zaista je bio neverovatno uzbuđen kada su otkrili da očekuju bebu.

Majk i Brajani Korvud bili su srećni i puni iščekivanja i trudnoća je u prvim mesecima bila besprekorna, ali su stvari naglo krenule da se komplikuju. Ova Britanka otišla je kod ginekologa u 21. nedelji trudnoće, kada je isti potvrdio da je sve u redu i da čeka devojčicu. Ona je nastavila da uživa u trudničkim danima, ni ne sluteći šta će je sačekati svega nekoliko nedelja kasnije.

Naime, Brajani je primetila da se beba nije pomerala u stomaku nekoliko dana, pa je pomislila kako to nije uobičajeno i normalno i rešila je da poseti lekara. Ginekolozi su je odmah pregledali, utvrdivši da je njena beba prestala da raste u 22. nedelji u materici, što se veoma retko dešava. Nije bilo mesta čekanju – morala je odmah da se podvrgne porođaju kako bi bebu izvadili iz materice.

„Rekli su mi da se pripremim za rađanje tog dana. Isprva sam bila uzbuđena jer ću videti svoju bebu i jer nisam imala pojma ništa o prevremenom porođaju. Ali, onda sam shvatila da je prerano i bila sam preplašena“, ispričala je Brajani.

Srećom, porođaj je protekao bez komplikcija i ona je rodila devojčicu Avu Grejs sa svega 700 grama i srčanim problemima.

„Nije izgledala kao beba, bila je kao mala lutka. Pitala sam se da li će preživeti, i rekli su mi da se situacija menja iz sata u sat, a potom iz nedelje u nedelju, ali ona je bila neustrašivi borac. Pogledajte je danas – nikada ne biste pogodili šta je sve prošla“, istakla je Avina mama.

Uprkos tome što je ova beba rođena 10 nedelja ranije i sa nizom zdravstvenih problema danas je zdrava i energična jednogodišnja devojčica. I dalje ima male probleme sa očima, ali lekari tvrde da će joj ubrzo pomoći i u tome.

 

Izvor: zena.blic.rs

Ostavite komentar