STRAŠNA TRAGEDIJA: Vidite šta su pronašli u njoj umesto bebe

Svi su se radovali kada je saznala da je po drugi put trudna. Sve je bilo dobro, dok joj nije pozlilo. Kada su lijecnici napravili prve ultrazvucne snimke, pronašli su joj nešto zbog cega je odmah zaplakala. Ultrazvuk je otkrio svašta, ali djeteta nije bilo..

Umijesto toliko željene djevojcice, jer vec je imala sina, žena je otkrila kako je njezina maternica prepuna tumora. Rijec je o molarnoj trudnoci i dogada se u svega 2 posto “zaceca”.

Kod molarne trudnoce nakon oplodnje u maternici umjesto normalnog embrija nastaje patološka masa. U takvoj trudnoci ne postoji plod koji raste, nego samo nešto nalik nenormalnoj posteljici.

Molarna trudnoca nastaje kada se stanice od kojih se normalno sastoje korionske resice (prstasti izdanci kojima je posteljica vezana za maternicu) ne razviju normalno. Umjesto toga, one tvore nakupine vodenih mjehurica koji ne mogu osigurati rast normalnog embrija. Rizik molarne trudnoce veci je u žena starijih od 40 godina.

“Mojoj je supruzi stalno bilo loše za trajanja ove trudnoce, a s prvim djetetom to nije bilo tako. Prvi smo ultrazvuk napravili u jedanaestom tjednu i vijesti nisu bile dobre”, napisao je njezin suprug koji je objavio tijek molarne trudnoce na mreži kako bi podigao svijest o ovom medicinskom stanju.

 

“Bebe na snimci nije bilo. Umijesto toga, bile su tu samo nakupine, nalik na grejp. Oni to zovu molarna trudnoca. Moja je žena morala ici na operaciju. Buduci su molarne trudnoce prepletene krvnim žilicama, kirurg se morao pripremiti za potpunu histerektomiju”, napisao je.

Srecom, kirurg je bio vješt, pa nije morao ukloniti reproduktivne organe. Drugim rijecima, njegova žena moci ce, s nešto poteškoce, pokušati imati još jedno dijete. Nakon svega, evo što je njezin muž zakljucio

Iako nismo proširili našu malu obitelj, zahvalan sam što imam predivnog sina i ženu koju volim najviše na svijetu”, napisao je.

Izvor: net.hr

Ostavite komentar