SIROMASNI ALI IPAK BOGATI

porodica-mh3gq74tqoxcahp9yf4ugi79pl53bnmez60id4ypyy


Drage moje,ispricacu vam moju zivotnu pricu. Sa nepunih 18godina sam silovana nikom nisam smela da kazem od straha i sramote,da bude jos vece zlo udam se za tog coveka jer sam mislila da sam trudna. Na tadasnju srecu nisam bila trudna ali vec sam bila vencana kad sam saznala da nisam. Zivela sam sa njim 12godina bez dece. Tukli me,maltretirali,nisu mi dali da jedem a platu mi uzimali. Vec mi je bilo dosta zivota nikom nisam smela da kazem sta se desava i pomislila da dignem ruku na sebe.


Ali tad se pojavio moj sadasnji muz,pogresio je broj telefona. Tako smo se culi kad god sam imala prilike,pricali o nasim zivotima a i on napacena dusa. Majka mu je umrla kad ga rodila otac napustio sam se borio kroz zivot i nije krenuo losim putem nego pistenim tako je i dobio povredu glave (nagnjecen mu mozak) jedva ziv ostao zarafjivajuci za koru hleba. Jednog dana mi je dao predlog da dodjem kod njega gde je stanovao jer je izbeglica sa KiM i da svako zivi svoj zivot da se spasem od bivseg i ja sam pristala.


Po naj vecem snegu ja sam krenula 300km put dug ne razmisljajuci da li ce me sacekati ali na autobuskoj stanici kad sam stigla i pozvala ga on je vec bio par metara ispred mene cekao me sa osmehom na licu. Otisli smo kod njega gde je tad stanova i od tog trenutka mi smo nerazdvojni i imamo dvoje dece. Siromasni ali ipak bogati.


Zasto kazem siromasni ali ipak bogati? Bogati smo jer imamo zivu i zdravu decu,slogu u kuci punu ljubavi a siromasni jer nam finansijska situacija losa. Posto je suprug radno nesposoban a ja nesmem da trazim posao jer moram oko dece zivimo od socijalne pomoci i decijeg i veoma je tesko preziveti od meseca do meseca.


Bilo nam je malo lakse dok mi otac bio ziv pomagao nam koliko je mogao ali na zalost on je skoro preminuo pre pola godine. Pomogao nam je i nasu kucu da dobijemo placao sta je trebalo od papira da se vadi jer smo kucu dobili od komeserijata za izbeglice u koju ima dosta da se ulaze ali nema veze dobili smo nas krov nad glavom nase malo gnezdo ljubavi.Ne zalim se sto smo u teskoj finansijskoj situaciji srecni smo jer su nam deca ziva i zdrava a ostalo ce doci s’ vremena na vreme…


Poruka zenama iz kluba:Da nikad ne gube nadu za bolje sutra i da nikad ne pomisle da zbog nekog dignu ruku na sebe ko ih maltretira i zlostavlja nego da prijave. Ja eto nisam smela da prijavim niti da kazem nikom ali je mene srecom Bog spasio. 🙂

Ostavite komentar