Šest načina ublažavanja grčeva kod Vaše bebe

Šta su grčevi kod beba?


Nije neuobičajeno da beba plače, ali ukoliko Vaša beba plače dugo, to može biti glavni simptom grčeva. Grčevi se uglavnom javljaju u prvim mesecima života novorođenčeta i mogu biti veoma naporni, kako za Vas, tako i za Vašu bebu. Grčevi su česti kod veoma malih beba, a od njih pati jedna od pet beba. Tačan uzrok nije poznat, ali na javljanje grčeva može uticati nekoliko faktora, od kojih je jedan nezreo digestivni sistem i previše gasova. Iako ne postoji čaroban lek, ima stvari koje možete uraditi kako biste ublažili simptome grčeva.

Šta uzrokuje grčeve?


Grčevi se mogu povezati sa uzimanjem previše vazduha za vreme hranjenja. Kako Vaša beba guta, njen stomačić se puni vazduhom, stvarajući gasove. Druga mogućnost bi bila ta da bebe koje pate od grčeva imaju problem sa varenjem mleka, jer im digestivni sistem i dalje nije sazreo.

Koji su simptomi grčeva kod beba?


Simptomi grčeva su dosta uočljivi i najčešće se javljaju nakon hranjenja. Bebe koje pate od grčeva satima neprestano plaču, savijaju nožice ka grudima, stiskaju pesnice i pocrvene u licu. Plač je često veoma prodoran i mahnit i beba uglavnom plače u kasnim popodnevnim i večernjim satima.Iako prizor Vaše bebe koja plače može biti mučan, dobre vesti su da grčevi uglavnom nestanu nakon nekoliko meseci, ne ostavljajući za sobom nikakve posledice.

Šest načina ublažavanja grčeva kod Vaše bebe


Ukoliko mislite da Vaša beba pati od grčeva, probajte neku od ovih tehnika kako biste ublažili simptome:• Potapšite Vašu bebu na različite načine nakon hranjenja.
• Nežno masirajte bebin stomačić u smeru kazaljke na satu.
• Pomerajte bebine noge kružnim pokretima.
• Polako ljuljuškajte bebu napred-nazad.
• Izvedite bebu u šetnju: može da je umiri kada je u pokretu.
• Naravite toplu kupku za Vašu bebu, a zatim je umotajte u toplo ćebe.

Mlečna formula koja ublažava grčeve


Nijedan roditelj ne voli kada je njegova beba uznemirena i kada oseća nelagodnost, zbog čega grčevi predstavljaju veliki stres. Ukoliko je lekar utvrdio da Vaša beba ima grčeve, a hrani se iz flašice, možete da probate mlečnu formulu koja je specijalno napravljena da olakša simptome grčeva kod beba. Mlečna formula sa prebioticima omekšava bebinu stolicu i ubrzava rad creva. Neke formule sadrže mlečne proteine koji su delimično razbijeni (delimično hidrolizovani), zbog čega su blaže i lakše za varenje.

https://kibidshop.rs/

www.aptaclub.rs

Ostavite komentar