Saznajte kako da utvrdite da li ste trudni bez pravog testa za trudnoću. Postoje sigurni pirodni načini – “domaći testovi”

Saznajte kako da utvrdite da li ste trudni bez pravog testa za trudnoću. Postoje sigurni pirodni načini – “domaći testovi”.

Postoje žene koje ili nisu u mogućnosti da ga kupe što pre ili se srame kupovine testa za trudnoću. Čak i da nemate poseban razlog verujemo da ćete vam biti zanimljivo da pročitate koji su to načini da utvrdite da li ste tudni. Poprilično su jednostavni, a metode su više nego zanimljive – često uključuju maslačak, izbeljivač, pastu za zube, …Trebate imati na umu da ovi testovi za trudnoću nisu u postotku pouzdani kao oni koje nabavljate u apotekama, ali mnoge žene veruju ovim metodama, dok su druge poprilično sumnjičave. U svakom slučaju priča je poprilično zanimljiva.

Maslačak

Reč je o jednom od najpopularnijih prirodnih testova za trudnoću. Potrebno je da uberete listove maslačka, da ih rasečete i stavite u plastičnu posudicu. (Bitno je da su celo vreme sklonjeni od sunca). Posudicu napunite svojim urinom, pokrijte tečnošću listove u potpunosti. Proverite rezultat nakon 10 do 20 minuta – ako listovi imaju crvenkaste tačkice onda trudnoća postoji.

Pasta za zube

testovi za trudnoću

Ovo je jedan od najlakših metoda, jer svi, naravno, imamo pastu za zube u kući. Samo u posudicu uspite malo paste za zube i svoj jutarnji urin. Ako se pojavi plava (ili tek plavičasta) boja verovatno ste trudni.

Izbeljivač

Koristimo ga za izbeljivanje odeće, ali može poslužiti i za utvrđivanje trudnoće. U posudu sa vašim jutarnjim urinom stavite malo izbeljivača. Promešajte, a ako se počne pojavljivati pena ili balončići moguće je da ste trudni. Najbolje je da neko drugi obavi ovaj zadatak za vas, jer isparavanja izbeljivača mogu biti štetna u trudnoći.

 

Sigurnost

Dok obavljate ove testove pazite posebno na svoju sigurnost. Obavzeno posetite lekara bilo da su testovi pokazali pozitivan ili negativan rezultat. Ovi testovi su poprilično pouzdani, ali ne i kao standardni, dok ćete najbolju potvrdu dobiti od svog ginekologa.

 

Ostavite komentar