Saznajem rezultate od brisa imala sam ešerihiju ona je uzrok prevremenog porođaja


 

Evo moje price.. Suprug i ja smo zajedno 3 godine, odnose smo imali bez zastite, ali ja nikako da ostanem trudna.Resim da krenemo na kontrole, da vidimo da li je do nekoga problem.Petar(suprug) mi kaze da sacekam da on zavrsi sa skolom(visom) pa da onda radimo analize,i tako da je ostalo na tome. Jedno jutro krecem na posao Petar me vozi oko 5:15 i preko nas prelece roda, ali ne zelim da verujem u to,jer mnogo puta je bila samo jedna crtica u pitanju, i svaki put razocarenje. Na poslu sam bila sva kilava, bolucka me stomak, ne znam sta mi je. Kuma ode do apoteke na brzinu da kupi test,i natera me da udjem u kupatilo, samo sam piskila sve ostalo je ona odradila. Prolazi par sekundi kumi pune oci suza, kaze cestitam trudna si.

Pocinjem da placem ne verujem da su napokon dve crtice u pitanju i da imam svoju bebicu u stomaku. Javljam mojima i suprugu svi presrecni.Prolaze meseci hvala Bogu sve se odvijalo savrseno dobro, termin 31.12.2014. Slava nam 10.11 gosti,a ja kao balon puna vode,pocinje sredjivanje kuce,svekar 14og poceo da farba vrata u kuci smrdi, nestalo nam vode, ja resim da odem kod sestre u stan na 2-3dana dok ne dodje voda.U nedelju 16.11.ujutru se budim uhvatio me uzasan kasalj, javljam se mojoj dr kaze mi sta da uzmem od lekova, ja kao za inat nit mogu da jedem nit pijem. Dolazi mama kaze da mi spremi supicu, ja pristajem da mi skuva da jedem nesto.

Piski mi se, odlazim do kupatila, piskim ustajem sa wc solje izadje neka voda iz mene,pitam mamu sta je to kaze ona verovatno se nisi skroz olaksala,ja reko dobro,al vidim da se pogubila.Odlazim sedam na ugaonu krecem po vodu opet voda, kazem mami sta je sad ovo, ona meni pukao ti vodenjak, hvata me panika ,sestra zove mog muza da krece pukao mi vodenjak, hvata me panika pocetak 33nedelje.. Dolaze suprug i svekar po mene, mama me vodi do kola, ulazimo krecemo ka Visegradskoj, mama me pita jel me boli, ja ne osecam nista, javljam kumi,a tresem se od straha,mama nista ne progovara samo s vremena na vreme pita jel me boli…

Dolazimo u Visegradsku pregled kaze za porodiliste,oblacim njihovu pidzamu pozdravljam se sa mojima i odlazim, ne znam sta.me dalje ceka.Odlazim na pripremu ,zavrsavam i lezem.na porodjajni sto,oko 15h. U 21:30 i dalje nista, u 21:40 daju mi indukciju,krecu bolovi katastrofa, vristim, dolazi moja dr nekako mi lakse.U 21:50 rodio se moj princ,moj mali cupavi decak,ja placem od srece naravno,sve u redu 2900g, 47cm,ocena 9..Doneli su mi ga na grudi 5sekundi i odnesose ga.Odlazim u sobu,svima dolaze bebe samo moja ne,na poluintenzivnoj je,crp mu ne opada.Treci dan od porodjaja saznajem rezultate od brisa imala sam eserihiju ona je uzrok ranijeg porodjaja, odlazim do dr i kazem joj da bi znala koju terapiju da mu uvede.

I dalje mi ga nisu donosili, ali ja sam isla u sobu za podoj i tamo sam ga drzala ljubila,dojila.U petak mene pustaju kuci, ali bez njega, mora jos da prima terapiju, dusa mi se kida, placem pitam se zasto bez njega, a nisu mi dali da i ja ostanem, iako sam bila spremna sa platim.Dolazim kuci, sve je spremno krevetac, posteljina, odelce, pelene, kadica, sve sto treba.. Svaki dan sam isla na podoj da budem sa njim,ali svaki put kada krecem kuci dusa me boli.U utorak krecem isto na podoj, zove me zaova kaze ponesi stvari, Bogdan(tako smo mu dali ime) izlazi danas,mojoj sreci nema kraja, krecemo suprug i ja odlazimo u bolnicu i da pustaju ga, napokon ide svojoj kucici sa mamom i tatom,tamo gde ce biti glavni.

Hvala Bogu dete zivo i zdravo, evo sad ima 2,5 godine i razmisljam cesto kako brzo leti vreme on je moj veliki decak,moja ljubav, moja snaga, moje sve..Malo duza prica, ali nisam mogla nista da izostavim…Bez obzira na to koliko su parovi zajedno ponekad nije problem u nama nego samo u psihi, jer ja sam toliko zelela a nisam mogla da ostanem trudna, i kad sam se opustila i resila da krenemo na pregled ja sam ostala trudna i dobila svoje srce jedno, a nedugo posle toga i drugo.

Ostavite komentar