Rođen je u 22 nedelji i bio težak nešto manje od kilograma: Zbog jedne stvari ga zovu ČUDESNA BEBA

Kada je mali Ostin Daglas došao na svet, lekari mu nisu davali nikakve šanse za opstanak.

Ostin Daglas je pravo čudo
OSTIN DAGLAS JE PRAVO ČUDOFOTO: FACEBOOK

Rođen je sa samo 22 nedelje i bio težak nešto manje od kilograma. Bio je tako mali da je bez problema mogao da stane mami u dlan.

– Rekla sam lekarima pre porođaja, ako bude živ nakon što izađe iz mene, želim da daju sve od sebe – kaže Helen, majka malog junaka iz Velike Britanije. I lekari su zaista dali sve od sebe i postigli čudo.

Helen je inače nenadano završila tako rano na porođajnom stolu. Na polovini termina je prokrvarila i osetila velike bolove u stomaku. Trebalo je da se porodi tek za 18 nedelja, ali beba je poranila i lekari nikako nisu mogli da spreče porođaj.

– Kada se rodio, Ostin je bio praktično proziran. Mogli smo da mu vidimo organe kroz kožu. Uši mu se nisu razvile do kraja, kao ni pluća – kaže Helen.

– Sestre su ga odmah odnele u inkubator. Bilo je strašno, ali verovala sam osoblju bolnice – kaže ova mama. I mali Ostin napreduje mic po mic. Sada, kaže, mora da ga drži sa dve ruke, i konačno je veći od suprugove šake.

Svi su Ostina prozvali čudom od deteta, a on sada u bolnici raste pod nadzorom sestara i lekara, a mama i tata se nadaju da će doći kući taman u vreme kada je trebalo da se rodi – oko 28. jula.

Pročitaj još: Kada je majka ušla da je proveri, sve je izgledalo u redu – sve dok nije pokušala da je probudi…

Ostavite komentar