Rodila se moja lavica sa 1500g, 42 cm duga: Suprugu su rekli da nije bilo kapi plodove vode i da će sigurno imati neku manu s obzirom da je mnogo patila u stomaku!


U novembru 2016. godine saznajem da sam trudna i posle nekoliko dana odlazim kod ginekologa u domu zdravlja u Osecini koja mi ne radi pregled nego me salje na kolposkopiju sa tvrdnjom da sam trudna i posle 7 dana stizu rezultati imam kandidu nista strasno, ali mi daje canesten vaginalne tablete i tek za sedam dana UZ kada mi potvrdjuje trudnocu 7 nedelja + 6 dana sve je uredu. Sledeca kontrola sve je uredu i daje mi da radim dabl test koji je bio uredu, ali mi daje da uradim i tripl da budemo sigurni, opet je sve ok osim sto mi je hormon HCG umanjen, na moje pitanje sta to znaci ona meni kaze nista samo da se prati, u cetvrtom mesecu mi poslednji put uzima bris, kako smo muzeva sestra i ja bile u isto vreme trudne nije mi jasno kako mi na sledecoj kontroli ne uzima bris niti ga uopste spominje, a zaova svaki put nosi bris u zavod, cutim, ne pitam je nista niti sta ona meni kaze. Gledam uz beba stagnira jednu nedelju u odnosu nastarost trudnoce, rekoh desilo se.


Sledeci mesec kad sad 2 nedelje opet ja cutim, sledeci mesec isto 2ned+ 3 dana beba manja nego uobicajno i pitam nju sta to znaci ona kaze uredu je to je vec bio kraj sedmog meseca, a kontrolu mi zakazuje kad vec udjem u deveti. S obzirom da sam veliki panicar i da se mnogo plasim prirodnog porodjaja odlazim da zakazem kontrolu u ambulanti ginekologije opse bolnice u Valjevu kod doktora Simovica kpjem sam beskrajno zahvalna sto je moja cerkica sada ziva i zdrava. Kako nema mesta zakazuje mi za dve nedelje prvi pregled i kada sam otisla pojavila je se 3 nedelje izostanka u razvoju kako mi nije vodio trudnocu rekao je mozda se desi da zacece nije bilo tada i mozda se porodis tri nedelje kasnije, pitam ga za porodjaj, kaze dogovoricemo se na sledecoj kontroli i zakazuje mi za dve nedelje medjutim javljaju mi da je te nedelhe na odmoru i ja ne budem lenja i pitam da li moze za sedam dana od dana poslednje kontrole, kazu moze.


Odlazim pojavila se jos jedna nedelja izostanka u razvoji nema dovoljno plodove vode, uput na patologiju trudnoce na pracenje, sutradan kada sam legla.dolazi popodne i kaze mi da ce mi ukljuciti injekcije za sazrevanje pluca kod bebe za svaki slucaj ako budu morali da mi odrade porudjaj pre termina, subota i nedelja dobila sam injekcije u ponedeljak posle redovnog pregleda doktorka Milena mi kaze da ce biti konzilijum i verovatno moram za Beograd i moram. Odlazim tamo u ponedeljak pre podne, u sredu 15 juna mi rade tz hitan carski,4 nedelje pre termina rodila se moja lavica sa 1500g , 42 cm duga, zaplakala na rodjenju, abgar 8. Suprugu su rekli da nije bilo kapi plodove vode i da ce sigurno imati neku manu s obzirom da je mnogo patila, medjutim sutradan kada su obavili sve preglede dobijamo informaciju da je ona jedna zdrava ali mala beba, tada su me odveli da je vidim, bila je mala kao mrvica, misic… suze su same isle, i od srece sto je ziva i od tuge sto je mala toliko…


Bila je na minimum kiseonika i odmah prvi dan je pocela da uzima hranu posle dva dana su je prebacili na polu intenzivnu negu, a mene otpustili kuci, mozda sam i sama kriva sto sam rekla da sam dobro mogla sam jos koji dan provesti uz moju mrvicu koja se lavovski borila i izborila sa zuticom i sedmi dan od rodjenja sa sepsom, odlazim da je vidim,ali ne mogu da je dodirnem da je zagrlim, poljubim da joj kazem da je volim beskrajno… zvala sam nekad i dva puta dnevno Narodni front da pitam kako je moja princeza kada ce kuci, posle dve nedelje odlazim da je vidim vise ne dozvoljavaju da udjem u boks, zabranjeno je zbog higijene, samo mi je na minut pokazu kroz staklo, boli me sto ne mogu ni da je vidim, a kamoli dodirnem. Odlicno se secam njenog pogleda koji mi je uputila kroz staklo i tad sam otisla sa najvecom tugom iz bolnice, trebala je da izadje posle 20 dana , ali je morala da primi transfuziju krvi i stagnirala je sa kilazom.


Konacno moja princeza izlazi 27 dana nakon rodjenja sa 2100 g, nema sta da se vidi u pravom smislu mrvica… Posle smo isli na sve kontrole u Bg da bi nam na trecoj kontroli fizijatar rekla da se fontanela zatvorila sa tri ipo meseca i daje uput za Tirsovu kod neurohirurga, mislim evo ga jos jedan udarac, strah sta ce nam reci… Odlazimo mora da se prati kako raste glavica, na kontroli posle dva meseca glavica je dovoljno porasla, sve je ok, posle kontrole kod fizijatra za vrsile su se u septembru… Danica sada ima 16 meseci i vrlo je aktivna devojcica, na vreme je prpuzala, prohodala, sto se kaze sve po knjizi i doktorskom… Zahvalna sam Bogu na ovako lepom paketicu kako njena vaspitacica zna da kaze i svim doktorima koji su se brinuli za nju… Danica =ljubav= sreca=smeh= ZIVOT

 

Ostavite komentar