Proglašene najbolje svetske fotografije porođaja za 2020.

Pogledaj najbolje fotografije porođaja prema ovogodišnjem izboru u organizaciji Međunarodnog udruženja profesionalnih fotografa porođaja (IAPBP). Slike su to koje slave novi život i podsjetnik na čudo poroda i nevjerojatnu snagu žena!

Svake godine Međunarodno udruženje profesionalnih fotografa porođaja (International Association of Professional Birth Photographers – IAPBP) organizira svjetski izbor najboljih fotografija porođaja. Njihovo udruženje broji više od 1100 članova iz 52 zemlje, a kao i svaki put dosad – i ovogodišnje fotografije važan su podsjetnik čuda porođaja i nevjerojatne snage svih žena.

IAPBP zahvaljuje svim članovima koji su ušli u ovogodišnji izbor i obiteljima koje su pristale podijeliti svoje intimne fotografije najvažnijih trenutaka u životima.

„Oduševljena sam što kroz ovo natjecanje možemo pokazati ogroman talent naših članova. Želim zahvaliti svakom članu IAPBP-a koji je ušao u izbor ove godine, obiteljima koje su pristale sa svijetom podijeliti svoje prekrasne i svete trenutke s porođaja“, izjavila je direktorica IAPBP Liz Cook u priopćenju za medije.

Izbor svojim članovima i njihovom najboljem radu daje priznanje na međunarodnoj razini, a natjecanje je svake godine sve veće. Objava pobjednika svake se godine željno iščekuje, a fotografije brzo postaju viralne. Fotografije se ocjenjuju prema raznim kriterijima. Fotografija porođaja specijalizirana je u raznim poljima, a osobna je odluka obitelji da porod ovjekovječe na ovakav način. Fotografiranje porođaja uključuje tijek poroda, okolinu, roditelje i sve koji sudjeluju. Fotografi porođaja svjedoče suzama radosti, čudu donošenja novog života na svijet i slavlju obitelji, a sami koriste umjetnost kako bi ispričali priču o porodu. IAPBP nedavno je objavio pobjednike u šest kategorija, tj. pet kategorija plus fotografija koja je osvojila prvo mjesto sveukupno i to prema odabiru žirija, ali i pobjednike prema Members Choice Awards, tj. one koje su odabrali svi članovi udruženja. Pobjednici prema odabiru žirija Prvo mjesto cijelog izbora osvojila je fotografija “A Moment of Silence” Jessice Vink of VI-Photography iz Nizozemske. Ova fotografija proglašena je najboljom i u kategoriji Birth Delivery prema Members Choice Awards.

U kategoriji Detalji poroda (Birth Details) najboljom je proglašena fotografija “Warrior” Bree Garcia of J&B Photography, LLC iz SAD-a.

Pobjednička fotografija u kategoriji Porođaj (Delivery) je “Unmasking The Many Layers Of Birth”, Alexandria Mooney of Alexandria Mooney Photography iz SAD-a. Ova fotografija proglašena je i najboljom u kategoriji Birth Details od strane Members Choice Awards.

Pobjednička fotografija u kategoriji Fresh 48 je fotografija „Denial“, Natalie Weber of Natalie Zepp Photography iz SAD-a.

U kategoriji Nakon poroda (Postpartum) najboljom je proglašena fotografija „Vernix Constellation“, Kristy Visscher of Kinship by Kristy iz Australije.

U kategoriji Porod (Labor) najbolja je fotografija “Morning Light Creeps In”, Shea Long of Coastal Lifestyles Photography iz Kanade.

Pobjednici prema odabiru članova udruženja Ove godine objavljeni su i pobjednici prema Members’ Choice. Prvo mjesto prema članovima osvojila je fotografija “Ring of Fire” Katie Torres of Your Story – Professional Birth Services iz SAD-a.

Najboljom u kategoriji Birth Details proglašena je fotografija “Baby Noah Empelicado“, Jana Brasil of JanaBrasil Fotografia iz Brazila.

U kategoriji Fresh 48 najboljom su proglasili fotografiju “Her Cup Runneth Over…”, Martha Lerner of zenmamalove iz SAD-a.

U kategoriji Labor (trudovi) najbolja je fotografija „I am a Birthing Goddess“, Sophia Costa of The Sophia Co iz SAD-a.

Posebnu nagradu žirija dobilo je još 17 fotografija koje možeš pogledati na službenoj web stranici Birthphotographers 2020 Birth Photography Image Competition.

Izvor: miss7mama.24sata.hr

Ostavite komentar