Probiotici u terapiji grčeva kod beba

Efikasnost bakterije Lactobacillus Reuteri Protectis kojaje prisutna u BioGaia Protectis probiotskim kapima klinički je dokazana u terapiji kolika (grčeva) kod beba. Studije su pokazale da se njihovom redovnom četvoronedeljnom primenom postiže redukcija plača kod beba u proseku sa tri na jedan sat dnevno.

Šta su infantilne kolike (grčevi)?

Kada govorimo o grčevima uglavnom mislimo na njihove simptome, a ne toliko na njihov uzrok. Grčevi se javljaju kod gotovo 25% beba uzrokujući nekontrolisani plač najmanje tri sata, tri puta nedeljno tokom perioda od barem tri nedelje.

Ovi simptomi javljaju se uglavnom u trećoj nedelji bebinog života, a najveći intenzitet postižu u šestoj nedelji, da bi u trećem ili četvrtom mesecu polako nestali. Iako se radi o relativno kratkom periodu u životu deteta, roditeljima čiji je zadatak da umire bebu koja neutešno plače čini se da su u pitanju godine.

Terapija infantilnih kolika (grčeva)

Studije pokazuju da specifičan probiotski soj L. reuteri Protectis može znatno da ublaži plač izazvan grčevima. BioGaia Protectis sadrži ovaj soj bakterija. Bezbednost i efikasnost BioGaia Protectis probiotskih  kapi testirana je i dokazana kod beba, dece i odraslih u čak 137 kliničkih studija sa preko 12 800 ispitanika.

Ne očajavajte kada se Vaša beba čini neutešnom!

Iza plača se krije sasvim razumno objašnjenje. Grčevi su veoma česta pojava kod novorođenčadi. Kada Vaša inača zdrava i uhranjena beba postane nervozna i razdražljiva, kada nastupe navale plača koje traju i po tri sata dnevno svakog dana u nedelji, razumljivo je da počinjete da brinete. Ali ne očajavajte. Poremećaji sistema za varenje, kao što su grčevi, česta su pojava kod novorođenčadi (pogađa 3 do 28% novorođenčadi)  i male dece, a sada se mogu efikasno ublažiti.

BioGaia Protectis probiotske kapi značajno umanjuju prosečno dnevno trajanje plača kod beba sa grčevima. Studija objavljena u medicinskom žurnalu Pedijatrija (Pediatrics) je pokazala da je nakon 28 dana terapije trajanje plača opalo sa 159 na 51 minut dnevno, te da je značajan pad ustanovljen kod čak 95% ispitanika.

Uspostavljanje prirodne ravnoteže

Studije su pokazale da bebe sa kolikama imaju manji broj korisnih laktobacila u organizmu i da primena Lactobacillus reuteri Protectis brzo i u značajnoj meri ublažava grčeve.

BioGaia Protectis probiotske kapi

BioGaia Protectis probiotske kapi sadrže Lactobacillus reuteri Protectis, koji podstiče rast “dobrih” bakterija u intestinalnom traktu, uspostavlja zdravu ravnotežu crevne flore i time značajno umanjuje prosečno dnevno trajanje plača.

Lactobacillus Reuteri – potpuno prirodan i ljudskog porekla

Izolovan iz majčinog mleka, L. reuteri Protectis jedinstven je po tome što je ljudskog porekla. Za razliku od ostalih probiotika koji prolaze kroz čovekovo telo, prirodno okruženje ove bakterije je upravo ljudski organizam. Ona je, u stvari, sastavni deo zdravog organizma svake osobe. Sadržaj L. reuteri u majčinom mleku varira od žene do žene. Mleko dojilja koje žive u ruralnoj sredini sadrži veću količinu L. reuteri od žena koje žive u urbanoj sredini.

Primena BioGaia Protectis probiotskih kapi

Bezbedne, prirodne i jednostavne za upotrebu

BioGaia Protectis probiotske kapi su potpuno prirodne i bezbedne za upotrebu. Kapi nemaju ukus, ne izazivaju alergijske reakcije (bakterija Lactobacillus reuteri Protectis prvobitno je otkrivena u majčinom mleku) i sasvim su jednostavne za upotrebu.

Doziranje je pet kapi na dan.

Klinički je dokazano da je Lactobacillus Reuteri Protectis, sastavni deo BioGaia Protectis probiotskih kapi, efikasno utiče na smanjenje:

  • grčeva kod novorođenčadi (primenom kapi u periodu od četiri nedelje prosečno vreme plača kod beba opalo je sa tri na jedan sat dnevno.)
  • infekcija i problema sa imunitetom (redovna primena značajno utiče na zdravlje. Ustanovljeno je da deca ređe oboljevaju od crevnih infekcija i da ređe koriste antibiotike.)
  • dijareje (redovnom primenom kapi umanjuje se rizik od pojave dijareje, smanjuje se ozbiljnost tegoba i trajanje bolesti.)

Ostavite komentar