Probiotici: Dobre bakterije za još bolje zdravlje – od samog početka

Da li znate?

Da li znate da se 80% našeg imuniteta nalazi u digestivnom traktu? Upravo na tom mestu
crevna flora, koju sačinjava između 400 i 500 vrsta bakterija, održava ravnotežu organizma štiti nas od raznih infekcija i drugih oboljenja. Ove,dobre, bakterije koje imaju pozitivan uticaj na naše zdravlje zovu se probiotici. Ali probioticima je potrebna nega i podrška kako bi trijumfovali I nadvladali loše bakterije.

Imuni sistem novorođenčadi

Mnogi roditelji ne znaju da je pre rođenja intestinalni trakt deteta sterilan. Nakon rođenja na dete se prenose sve bakterije iz njegovog okruženja. To je dobro, pošto je normalna intestinalna flora od vitalnog značaja za čovekovo zdravlje, naročito u periodu razvoja mladog imunog sistema. Međutim, ravnoteža između “dobrih” i “loših” bakterija nije uvek zagarantovana. Lactobacillus reuteri Protectis podstiče rast dobrih bakterija i uspostavlja zdravu bakterijsku ravnotežu.

BioGaia Protectis smanjuje učestalost infekcija

Nekoliko kliničkih studija je pokazalo da svakodnevna upotreba BioGaia Protectis probiotika jača imuni sistem i povoljno utiče na zdravlje.

BioGaia Protectis kapi su pogodnene ne samo za bebe, već i za stariju decu. Kada dođe vreme polaska u vrtić, praktično je nemoguće izbeći kontakt sa virusima I štetnim bakterijama usled čega se javljaju dijareja, manje stomačne tegobe, temperature, curenje nosa… Sve su to veoma neprijatne pojave za jedno dete, koje ne može da učestvuje u svojim uobičajenim dnevnim aktivnostima.

Dokazano je da BioGaia Protectis probiotici značajno smanjuju učestalost temperature i crevnih infekcija. Deca koja su preventivno uzimala BioGaia Protectis znatno su ređe išla kod pedijatra i koristila manje antibiotika.

BioGaia ProTectis probiotske kapi sa vitaminom D3

BioGaia ProTectis probiotske kapi sa vitaminom D3 sadrže  kombinaciju patentiranog probiotskog soja Lactobacillus reuteri Protectis i vitamina D3 u suncokretovom ulju kao odličnu kombinaciju za jačanje imuniteta.

Zašto vitamin D3?

Adekvatan dnevni unos vitamina D3 doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema i mišića, i očuvanju zdravlja kostiju u opštoj populaciji. Vitamin D3 je izuzetno značajan za razvoj i izgradnju kostiju kod odojčadi i male dece.

Samo 5 kapi dnevno do jačeg imuniteta!

Za jačanje imunog sistema Vašeg deteta preporučujemo pet kapi dnevno. Mogu se primenjivati od rođenja.

5 kapi sadrži 100 miliona aktivnih bakterija L.reuteri ProTectis i 400 i.j. vitamina D3 što predstavlja preporučenu dnevnu dozu. Ove uljane kapi su praktične i jednostavne za upotrebu, jer se mogu dodati u hranu i piće ili sipati direktno na kašiku. Ne menjaju ukus hrane I pića.

Ne sadrže soju, gluten, laktozu, niti tragove kravljeg mleka.

BioGaia Protectis kapi sa vitaminom D3 su siguran I bezbedan izbor za odojčad I malu decu.

Ostavite komentar