Priča žene koja je abortirala u 23. nedelji trudnoće nešto je najtužnije što ćete pročitati danas

134458_lindzi
Lindzi Paradizo je hrabra žena čiji post o „kasnom abortusu“ koji je odlučila da uradi u 23. nedelji trudnoće ovih dana kruži internetom i dirnuo je srca mnogih.

– Gledala sam treću predsedničku debatu i čula kako Tramp kaže da kasni abortus znači da se bebe „čupaju iz materice“ u devetom mesecu. Uspaničila sam se i počela da plačem jer nisam mogla da verujem da ljudi misle da se zaista to događa, pa sam zato rešila da podelim svoju priču sa javnošću i stvari postavim na svoje mesto – rekla je Lindzi Paradizo koja sa suprugom Metom živi u Virdžiniji i bavi se fotografijom.

Njena priča je postala viralna odmah nakon što ju je objavila te noći, a onda se ponovo vratila u žižu interesovanja nakon što je savezna država Virdžinija predložila zabranu abortusa nakon 20. nedelje.

U februaru 2016. Lindzi je bila u 18. nedelji trudnoće sa ćerkom Omarom kada su doktori otkrili redak tumor pod imenom „teratoma“ na njenom vratu tokom rutinskog ultrazvuka.

– Doktori su nam rekli da je u našem najboljem interesu da okončamo trudnoću jer je bebina smrt neizbežna… ali mi nismo želeli da naša beba umre… želeli smo da joj damo šansu za borbu – napisala je Lindzi u svom blogu.

– Hteli smo da preživi po svaku cenu – rekla je ona i istakla da su planirali da čekaju da Omara izdrži do 27. nedelje, kako bi je porodili hirurškim putem i onda bi doktori mogli da operišu tumor, što bi obezbedilo najbolje šanse za preživljavanje.

Morali su da je porode ranije „EXIT procedurom“ koja je neki vid rizičnijeg carskog reza, jer bi njen tumor bio jako masivan u 27. nedelji pa je bilo gotovo nemoguće da se Lindzi porodi vaginalnim putem. Lindzi je ovom procedurom rizikovala da ostane neplodna, ali bila je spremna na sve kako bi Omara preživela.

Tri nedelje kasnije, Lindzi je dobila rezultate magnetne rezonance koji su potvrdili njen najveće strahove. Tumor se trostruko uvećao i raširio se u predelu bebine glave, grudi, pluća i očiju. Operacija je bila nemoguća.

Lindzi i Met nisu želeli da gube nadu pa su otišli u još dve bolnice po drugo mišljenje, ali vesti nisu bile dobre. Omarin tumor rastao je i unutar njenog mozga, dostigao trostruko veću veličinu od njene glave i doktori su bili 99 odsto sigurni da će ishod biti fatalan.

Zato su odlučili da obave proceduru u 23. nedelji trudnoće, prilikom koje se smrtonosna injekcija ubrizgava  u bebu, a zatim se indukuje porođaj.

– Porađala sam se 40 sati. Bilo je bolno i iscrpljujuće, ali želela sam da rodim svoju ćerku kako bih mogla da je uzmem u ruke i oprostim se od nje. Kada se rodila, mogli smo da vidimo tumor i bili smo šokirani njegovom veličinom – rekla je Lindzi.

– Kada bi postojala zabrana aborusa, plašim se da bih bila primorana da je nosim u stomaku i nikada ne bih imala priliku da je držim u naručju – rekla je Lindzi.

Nakon ovog bolnog iskustva Lindzi se pridružila grupi žena koje su takođe imale kasni abortus i nada se da će njena lična priča pomoći mnogim ženama u budućnosti.

Pročitaj još: Mlada majka šokirala slikom na kojoj puši marihuanu. Kad vidite šta radi njeno TEK ROĐENO dete, PRIPAŠĆE VAM MUKA!

Ostavite komentar