Poruke koje majke iz Srbije šalju deci koja su pregurala TRIDESETU su PLAČ MAJKE BOŽIJE: „Dođi što pre, ne mogu da upalim kompjuter“

Ko to na nas stalno misli i pita da li nam je hladno, da li smo žedni, gladni i da li smo oprali veš? Postoji samo jedna osoba koja će nas uvek tretirati kao dete i kad uđemo u ozbiljne godine – majka. Jedna je majka i ona uvek brine jer neko mora.

Postoje razne faze u odnosu majke i deteta. Majke prvo prolaze kroz pakao vaspitavanja deteta do tinejdžerskog doba, pa onda fazu prevaspitavanja u tinejdžerskom dobu, posle obično idu pretnje – dok si pod mojim krovom i dok te ja hranim ima da mi polažeš račune, i onda ptić raširi krila i odleti da sebi svije gnezdo. Da li to znači da je majka prestala da brine – NE! Ona je tek tad zabrinuta jer je njeno dete prepušteno samo sebi. Ko još pa veruje svom detetu i njegovoj odgovornosti?

Pre nego što predstavimo čuveno sveto trojstvo maminih pitanja u porukama- da li si jeo/jela, da li si gladan/gladna i zovi me kad budeš imao / imala vremena, treba napomenuti da mame umeju da budu beskrajno duhovite u porukama koje šalju.

Bojan i Sanja (Meštoviti brak i zabrinute mame)
Bojan je Crnogorac, a Sanja je poreklom iz Bosne. Žive u skladnoj bračnoj zajednici, ali to ne sprečava njihove mame da ih proveravaju s vremena na vreme.

Bojanova mama proveravala je pre nekoliko godina da li njih dvoje gledaju Evroviziju i za koga navijaju.

Sanjinu mamu brine da li se hleb dobro ispekao.

Znamo šta se dogodi kad naše roditelje ostavimo sa tehnologijom. To su dva sukobljena sveta, ali Tamarina mama je uspela da reši problem za dva minuta.

Muškarci i veš su generalno na vi. Majka je ta koja je čistila, prala i peglala za sinom, ali nije zgoreg da ga podseti šta treba da uradi kad dođe kući.

Majka je tu da te opomene da si nedgovoran i da nema potrebe da pokušavaš da se izvadiš.

Šta Gocinu mamu najviše brine? Da li joj je čedo spavalo snom pravednika.

Majka je tu da udovolji svakom zahtevu koje njeno veliko dete ima.

Nekad i majci pukne film kad joj dolaziš na ručak i postavljaš mnogo pitanja.

Naravno, majka će da te obavesti i o stvarima koje te uopšte ne interesuju, ali kome drugom ona ima da pošalje poruku ako ne svom detetu.

Istina je da nas nekad naše drage mame nerviraju svojim porukama i pozivima, ali kad pogledamo sa strane i sa distance ono što nam šalju, samo mogu da nam izmame osmeh.

Mame, volimo vas.

Izvor: zena.blic.rs

Ostavite komentar