Porođaj od svega 45 min: Moje divno iskustvo

Meni su trudnoca i sam porodjaj bili predivni. 🙂Nakon nekoliko meseci zabavljanja momkom (sadasnjim suprugom) sam ostala trudna, skapirali smo se brzo i resili sta stvarno zelimo. Kada smo saznali bili smo presrecni.

Trudnoca mi je bila predivna, kao sto napomenuh, uzivala sam. Putovali smo, izlazili, druzili se do kasno sa prijateljima… Sve do 7og meseca kada je decko krenuo ranije da izadje. Sprecimo mi njega utrogestanom i uspemo da doguramo bar do 9og meseca. Cele trudnoce smo imali svakakve aktivnosti, cak smo i veridbu od 2 dana pravili u mom 5 mesecu, u 6 svadbu. Dogurali smo sa malim poteskocama, ali nije bilo niti bolno niti tesko.

Te veceri pred porodjaj sasvim normalno, sa spakovanim torbama krenula ja kod mojih roditelja na vikend. Kod njih sam cekala supruga da dodje sa posla, nakon vecere resili da odmorimo uz neki film. I tako i bilo. Negde oko 4h ja osecam nesto mokroo, odem do wc, kad ono sluzni cep. Ja iz wc-a se derem, poradjam se. 😀 Majka istrcava i pocinjemo da se smejemo. Gledaju oni mene, ja nista, osmeh. ( majka mi je inace lekar opste prakse ) Kaze ona meni “Pa cero imas li bolove?” ja “U bre mama osecam da me nesto bolucka vec 1h, ali nista opasno”… Sve do 7h.. Muz se vec uspanicio, ja bolovi na 5min, ali lagano, cekam da pukne vodenjak pa da idem…

Naterase me oni u bolnicu. Ulazimo mi, med brat me gleda “sto si dosla?”.. Ja njemu “Pa da se porodim”.. Kaze ajde da te pogledamo, stavi on mene na aparat za kontrakcije, ja hladna, nista… Gleda on mene cudno.. Dolazi doktorka, popnem se na sto… Gleda ona mene, i okrece se med brat “Vodi je, 7 prsta”. U cudu ja, u cudu on.
Popnemo se mi u salu za porodjaj, u sobi za pripremu cura krevet do mog, vristi, a ja sve vreme se dopusujem sa muzem… Stavljaju oni mene na sto, ja i dalje se dopisujem na viberu… Babica me pita da li si ok, ja odgovorim i nastavim. ( niko ne veruje da se poradjam )

Nakon nekog vremena dolazi babica ta ista do mene i kaze ostavljaj telefon, krecemo.
I tako ja kazem suprugu da idem da se poradjam…Da se ne lazemo boli, zabolelo me je da sam toliko otisla i glavom i ramenima izasla skroz sa stola za porodjaj, ali se sve vreme smejemo zajedno sa doktorima, babicom i devojkama koje su verovatno bile na praksi tog dana i gledale moj porodjaj. Radili su mi epiziotomiju, to nisam ni osetila… Kada je bebac izasao, sve je prestalo i bol i sve. Stavise ga na moje grudi, on kao zabac, placee, okrenuse ga da ga okupaju on cuti 😀 ( decko voli vodu i dan, danas ).

I tako je meni porodjaj trajao mozda pola sata, 45min. Predivno iskustvo!
Beba ima 3 meseca i super je beba. Grceve, hvala Bogu, nismo ni imali. Volimo setnju, vodu i galamu. 🙂 Zelim svakome ovako iskustvo! Ja sam spremna pa cak i na jos 2 bebe. ( i da budu drugacije, zelim drugacija iskustva za svako sledece ).

Ostavite komentar