Pomozite mi da vratim svoje dete koje mi je centar za socijalni rad BESPRAVNO OTEO!

Poslednjih meseci Srbiju potresaju teške porodične tragedije, koje su Centri za socijalni rad bili nemoćni da spreče. I danas ispred Centra za socijalni rad u Boru slika je bila više nego potresna. 32-ogodišnjoj Boranki Mariji Šutulović, kliničkom psihologu, Centar za socijalni rad oduzeo je dete.

Otac je po presudi imao pravo da viđa dete vikendom i svakog ponedeljka. Presuda nije izvršavana zato što on nju nije tražio, a ja sam optužena da joj nisam dozvoljavala da se viđa sa njim. Nakon predloga za izvršenje dolazio je sa izvršiteljima kući. Dete je odbijalo da pođe. U međuvremenu, Sud mu je izrekao zabranu da mi prilazi. Onda su me naterali da dete dovodim u Centar. Ja sam na to pristala i prošlo viđenje je proteklo u najboljem redu. Danas kada sam dovela dete na ponovno viđenje došlo je do rasprave sa socijalnom radnicom i Centar je doneo hitnu meru da mi se dete oduzme, pod optužbom da ja vršim nasilje nad detetom. Ja ne mogu da ostvarim ni jedno pravo. Oni su mi dete oduzeli i ja ne verujem da će oni nju ikad meni da vrate“, kaže vidno potresena majka Marija Šutulović.

 U Centru za socijalni rad u Boru tvrde da je postupak sproveden po Zakonu i da je dete iz primarne izmešteno u drugu porodicu u cilju njegove zaštite.

Centar je već u dužem periodu radio sa roditeljima i pokušavao da preduzme mere zaštite deteta. Izvršena je ozbiljna procena kada je doneta odluka izdvajanja deteta radi zaštite i obezbeđivanja dobrih uslova za njegov razvoj. U daljem periodu radićemo sa roditeljima i pružati im svu moguću podršku kako bi uspostavili roditeljske funkcije i mogli da preuzmu brigu o detetu“, kaže direktor Centra za socijalni rad u Boru Mirjana Mitrović.

Dete će prema rečima direktora Centra za socijalni rad u Boru Mirjane Mitrović biti vraćeno u primarnu porodicu čim se stvore uslovi za njegovo bezbedno okruženje.

-Loše se osećam…Mrtvo, oteli su deo mene, ne znam ni gde je ni s kim je ni kako je! Dodaje majka za portal mojklub.net

Kako klub saznaje neutešna majka apeluje na sve koje mogu da joj izađu u susret:

-POMOZITE MI DA VRATIM SVOJE DETE KOJE MI JE CENTAR ZA SOCIJALNI RAD BESPRAVNO OTEO!
5.AVGUST U 16.30 H, UL. RADNIČKA 22 U BORU, POTPISIVANJE PETICIJE I PROTEST.

 

 

 

Ostavite komentar