OVO NIJE DOBRO, KORONA UDARILA NA DECU! U Sloveniji 341 OSOBA ZARAŽENA, među njima 21 mališan!

U Sloveniji je do petka u 14 sati potvrđen 341 slučaj zaraženih koronavirusom, sa potvrđena 22 nova slučaja zaraze u odnosu na juče, objavio je u petak slovenački Institut za javno zdravlje
Prema informaciji Instituta, do sada je sprovedeno 10.980 testiranja. Potvrđeno je da je među zaraženima 21 dete, a pozitivan na koronavirus je i jedan od zamenika mariborskog gradonačelnika, javljaju mediji.

Slovenija se, po oceni epidemiologa, trenutno nalazi u ranoj fazi epidemije koja je proglašena prošle nedleje pa će broj onih koji će uskoro trebati hospitalizaciju sledećih dana da raste.

Od danas su na snazi najstrože mere samoizolacije i izbegavanja socijalnih kontakata kako bi se širenje virusa ograničilo. Zabranjeni su izlasci i okupljanja ljudi na javnim površinama i prostorima, a prekršitelji će se novčano kažnavati.

Iz te su odredbe izuzeti članovi iste porodice ili domaćinstva ako se drže propisane distance koja smanjuje mogućnost zaraze, kao i pripadnici vojske, policije, civilne zaštite i službi koje rade na obuzdavanju epidemije.

Izvor: informer.rs

Ostavite komentar