OD 14 SEPTEMBRA 2017. GODINE KREĆE DOŽIVOTNA ‘PLATA’ ZA MAJKE DVOJE I VIŠE DECE!

OD DANAS - 14 SEPTEMBRA 2017. GODINE KREĆE DOŽIVOTNA ‘PLATA’ ZA MAJKE DVOJE I VIŠE DECE!

U Bosni i Hercegovini i Srbiji od 2017. se primenjuje izmenjen Zakon o socijalnoj i dečijoj zaštiti.

Ovaj zakon već vazi u Crnoj Gori neko vreme, a od septembra 2017. se uvodi i u Srbiju i BIH, piše Bug.

 Prema kojem majke sa dvoje i više dece imaju pravo na doživotnu mesečnu naknadu, kao i roditelji ili staratelji dece sa posebnim potrebama.

Predviđeno je da majke koje imaju dvoje i više dece i 20 godina radnog staža primaju po 330 eura, kao i majke sa četvoro i više dece koje imaju 15 godina radnog staža.

One majke koje imaju dvoje i više dece i 15 godina i prijavljene su Zavodu za zapošljavanje Srbije/BIH primaće po 193 eura. Roditelji ili staratelji dece sa posebnim potrebama dobijaće mesečnu naknadu od 193 eura.

Zakon stupa na snaku u decembru tekuće godine.

Izvor:http://www.ezosvet.com

Ostavite komentar

3 thoughts on “OD 14 SEPTEMBRA 2017. GODINE KREĆE DOŽIVOTNA ‘PLATA’ ZA MAJKE DVOJE I VIŠE DECE!

  1. Postovani,
    Da li je ova ozbiljna informacija i tacna? Mislim na vas tekst “Od 14. septembra 2017. god. krece dozivotna plata za majke dvoje i vise dece”. Jer ako nije – onda je to tezak neprofesionalizam s vase strane. O ovome do dana danasnjeg nisam apsolutno nista cula ni na jednom mediju.
    Tako da vas molim za odgovor. Da ne gajimo lazne nade – mi, majje dvoje i vise dece koje zele da su uz svoju decu kad su im naajpotrebnija. 😊
    Srdacan potdrav i vas brz odgovor zelim ☺

  2. Poštovana Sandra,sve piše na datom članku, dakle kada zakon stupa na snagu kao i ko je izvor te priče, tako da se ograđujemo što se vesti tiče ne pišemo ih mi. Pozdrav za Vas.

  3. Jako zadivljujući podvig naše države, ali jedno pitanje me muci.Ovde se ne pominju majke sa dvoje i vise dece koje nemaju radni staž, već samo majke koje imaju 15g i više radnog staža. Pa bih jako zahvalna bila kada bih dobila odgovor na moje pitanje.. Hoćemo li majke sa dvoje i vise dece koje nemaju radni staž ostaviti na milost i nemilost samostalnom preživljavanju?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WordPress spam blocked by CleanTalk.