Nosila bebu kao da je džak, a potom je bacila u krevet: Podignuta optužnica protiv negovateljice iz Zvečanske, preti joj do tri godine zatvora

Đurđiji Alimpijević (23) se optužnim predlogom tužilaštva na teret stavlja krivično delo „zlostavljanje i zapuštanje maloletnog lica“

BEOGRAD – Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu optužilo je Đurđiju Alimpijević (23) jer je letos u ustanovi „Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj“, dvogodišnjeg dečaka na grub i neprimeren način nosila držeći ga samo jednom rukom i to za nadlakticu, a potom ga tako bacila u krevet, dok je sve vreme drugom rukom držala mobilni telefon.

Njoj se optužnim predlogom tužilaštva na teret stavlja krivično delo „zlostavljanje i zapuštanje maloletnog lica“, za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Sumnja se da je Alimpijevićeva 11. jula, svesna protivpravnosti svog dela, grubo zanemarila svoju dužnost zbrinjavanja i vaspitavanja, tako što je zlostavljala dvogodišnjeg dečaka N.M. o kojem je dužna da se stara.

Ona je noseći mobilni telefon u levoj ruci, u desnoj ruci nosila maloletnog N.M, držeći ga za nadlanicu na grub i neprimeren način, unevši ga u prostoriju tako noseći do kreveta, te ga zatim koristeći samo desnu ruku bacila u krevet, ne prestajući da gleda u mobilni telefon sve vreme dok je nosila i spuštala dete, smatra tužilaštvo.

Zatim je fotografisala drugo dete, koje je bilo u krevecu pored, što je zabranjeno pravilima stacionara, navodi tužilaštvo u optužnom predlogu.

Alimpijevićeva je u Zvečanskoj radila od aprila ove godine po osnovu ugovora o radu.

Snimak možete pogledati ovde.

Izvor: novosti.rs

Ostavite komentar